19 Ianuarie 22

Oamenii sfinți sunt oameni firești. Când vedeți un om cu atitudini exagerat de cuvioase, să știți că-i departe de adevăr.

O mărturie impresionantă a preotului și medicului Bogdan Chiorean despre Sfințenie și demnitate:

„Pentru că lucrez într-un spital care asistă pacienți în stadii avansate și terminale de boală, sunt adesea impresionat de modul în care unii reușesc să își asume boala până în ultima clipă.
De asemenea, sunt foarte atent la modul în care înțeleg să-și trăiască ultimele zile. În seara aceasta, am rămas ceva mai mult timp la serviciu, întrucât aveam de finalizat niște acte cu termen scadent imediat.
Am întâlnit un pacient care ieșise de la duș. Unul dintre cei care se mobilizează singuri și care nu au nevoie de asistență permanentă. A intrat în salon, și-a aranjat puțin patul, a luat telecomanda de la TV și a mutat de pe un post de muzică pe unul de fotbal. Îl întreb dacă-i pasionat de sport și-mi răspunde cu o bucurie de parcă aștepta de mult să-l întrebe cineva asta. Îmi explică pe scurt motivele pentru care are o anumită echipă favorită și îmi zice că-i tare curios să-i vadă traiectul în clasamente, „până mai pot…”.
Cândva, unul dintre Părinții pustiei, Sf. Antonie cel Mare, îi ceruse Lui Dumnezeu să îi scoată în cale un om cu viață sfântă, să învețe și mai multe de la el. Nu mică i-a fost mirarea când omul respectiv era unul simplu, de meserie curelar; făcea hamuri și diverse obiecte din piele. Începe și-l chestionează, vrând să-i afle viața. Meșteșugarul îi răspunde că mulțumește în fiecare dimineață pentru încă o zi de viață, își crește copiii în frica Lui Dumnezeu și niciodată nu cere mai mult pentru obiectele pe care le confecționează de cât este prețul lor real.
Oamenii sfinți sunt oameni firești. Când vedeți un om cu atitudini exagerat de cuvioase, să știți că-i departe de adevăr. Stați cât mai aproape de oamenii firești. Măcar acum. Când avem nevoie să-nțelegem Crăciunul.” - a scris Bogdan Chiorean (foto credit) pe un site social.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe