27 Mai 22

O țară de „medievali”!

Biserica Ortodoxă Română este instituția în care românii își pun cea mai mare încredere. Asta relevă un sondaj Curs dat publicității astăzi.
Guvernul, parlamentul sau partidele politice se zbat între 10 și 18% încredere mare și foarte mare. Iohannis se "bucură" de doar 17 la sută încredere.
Pandemia, problemele economice și războiul i-au dat în cap presei. Câinele de pază al societății se bazează pe încrederea a numai 27% dintre oameni.
Mie îmi place să pun lucrurile în context. De aceea în primul comentariu vă pun cum stăteau aceleași înstituții în ianuarie-februarie 2019. Într-un sondaj tot din partea CURS.
Presa a scăzut de la 45% la 27. Este cel mai dureros lucru care se poate întâmpla într-o societate. Oamenii să privească la tv, să deschidă un site, să asculte cu urechea la un post de radio și în sinea lui să creadă că omul din spatele acelui ecran/site/aparat radio încearcă să-l păcălească, să-l manevreze, să-l ducă într-o direcție dorită de anumite interese.
Și nimeni nu se întreabă de ce am ajuns în acest punct. Mergem mai departe.
Domnul Iohannis era președinte și în 2019. Pe atunci stătea încă foarte bine, 38% aveau mare sau foarte mare încredere în instituția pe care o păstorea. Acum doar 18%. Domnul Klaus Iohannis are o mare problemă de legitimitate.
Priviți ambele tabele. Biserica e singura instituție în care românii își pun baza. E singura care a crescut, nu a scăzut, spre disperarea unora care în acesti 3 ani nu au știut cum s-o denigreze mai tare. BOR a crescut de la 65 la 67. Uluitor câți "medievali" trăiesc printre noi. nu?
Armata, o altă insituție în care românii au încredere, a pierdut 10% procente pe drum, de la 74 la 64%.
Așadar, noapte bună, instituțiile statului veghează pentru tine. La interesul altora.

Autor: Jurnalistul Paul Gabriel Andrei, Facebook.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe