08 Decembrie 22

O tânără de 24 de ani perfect sănătoasă a primit acceptul Belgiei de a fi eutanasiată

O tânăra de 24 de ani perfect sănătoasă a primit acceptul Belgiei de a fi eutanasiată

    Medicii din Belgia i-au aprobat unei tinere de 24 de ani cererea de a fi eutanasiata, chiar daca nu sufera de nicio boala grava. Fata a facut solicitarea pe baza legislatiei Belgiene care aproba “dreptul de a muri”.

    Tanara, pe numele Laura, s-a incadrat din punct de vedere legal si va primi injectia letala dupa ce si-a petrecut copilaria si viata de adult suferind de depresie si ganduri de sinucidere.

    Ea a fost pacienta intr-o institutie psihiatrica de la varsta de 21 de ani si a marturisit ca a incercat de mai multe ori sa-si ia viata.

“Pentru mine moartea nu este o alegere. Eu as alege o viata suportabila, dar am facut tot ce se putea, fara succes”.

Data in care Laura va fi eutanasiata ramane sa se decida.


Despre eutanasie, în lume

    Belgia a legalizat eutanasia in 2002, fiind a doua tara din lume care a facut asta, dupa Olanda. Legea prevede ca medicii belgieni pot sa “ajute” pacientii sa isi incheie viata daca isi exprima in mod liber dorinta de a muri.

    In ultimii ani, cazurile de eutanasiere au crescut simtitor in Belgia. In 2013, au fost 1.807 cazuri, in comparatie cu 1.432 cate au fost in 2012. Mai mult de jumatate din cazuri au fost cu pacienti de peste 70 de ani, insa sunt si din ce in ce mai multi tineri care isi doresc sa moara legal.

    In luna februarie a acestui an, parlamentul belgian a decis sa permita si eutanasierea copiilor aflati pe moarte, indiferent de varsta.

In Olanda, prima tara care a legalizat eutanasia, copiii pot cere sa moara doar dupa varsta de 12 ani.

Din luna iunie 2015, eutanasia este legala in Olanda, Belgia, Columbia si Luxemburg.
 
Sursa: gandul.md
Foto: stirileprotv.ro

    
 
 

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe