25 Ianuarie 22

„O SĂ VINĂ VREMEA CÂND NICI SFÂNTA SCRIPTURĂ NU O VOM MAI AVEA ŞI VOM TÂNJI DUPĂ UN CUVÂNT DIN SCRIPTURĂ ŞI NU ÎL VOM GĂSI.”

Fără cărți, fără informație vitală pentru o gândire rațională ... omul devine foarte ușor controlabil de către „ăia de sus” care fac jocurile. Majoritatea românilor își iau informația ALEATORIU de pe internet sau TV, fără prea multe filtre, fără prea mult discernământ.

Recent, monahul Filotheu a postat pe un site social acest mesaj, de reținut:

„În ultimul an de zile s-a scumpit hîrtia de două ori, iar stocurile care urmează să sosească în ţară (căci România nu mai are nici o fabrică de hîrtie şi totul se importă) în această lună sînt deja cu 20% mai scumpe.
Intenţia clară este aceea de a suprima tipărirea de carte. Cumpăraţi acum toate cărţile care se pot cumpăra dacă doriţi să aveţi la îndemînă mijloacele de iluminare în vremurile de întuneric ce ne aşteaptă.
Părintele Justin Pârvu ne-a avertizat din timp despre această clipă:
"Dar dacă nu era cartea, cărţile, ce s-ar fi ales de noi în închisoare? Ne-ar fi supus cu forţa, ne-ar fi dezumanizat. Aşa am respirat libertate prin cărţi, am văzut lumea de dincolo de gratii prin intermediul cărţilor. Despre ce am fi vorbit între noi, dacă n-am fi avut cărţile, dacă n-am fi avut amintirea lor, educaţia şi răbdarea pe care ni le-au conferit? Oamenii fără cultură, fără amintiri, fără o cultivare a răbdării nu pot rezista în condiţii extreme..."
"Dumnezeu o să ne ceară socoteală pentru că nu am citit. Nu avem dreptul să spunem că nu am ştiut atunci când suntem în necaz şi ne depărtăm de Dumnezeu; nu există «nu am ştiut», ci «nu am vrut să ştiu». Pentru că sunt atâtea cărţi ale Sfinţilor Părinţi în care poţi găsi sfaturi pentru orice problemă ai avea. Ne plângem că nu mai avem povăţuitori şi duhovnici iscusiţi, dar nu îi vedem că ei trăiesc prin cărţile pe care noi nu le citim. O SĂ VINĂ VREMEA CÂND NICI SFÂNTA SCRIPTURĂ NU O VOM MAI AVEA ŞI VOM TÂNJI DUPĂ UN CUVÂNT DIN SCRIPTURĂ ŞI NU ÎL VOM GĂSI. LUAŢI ŞI CITIŢI VIEŢILE SFINŢILOR ŞI ÎNVĂŢĂTURILE SFINŢILOR PĂRINŢI, CĂ VA VENI VREMEA CÂND NU LE VEŢI MAI GĂSI. Mamele să citească fiilor lor câte un capitol din Sfânta Scriptură în fiecare zi. Să nu ne lipsească Scriptura, că în ea găsim viaţa veşnică."
În atari condiţii, una din cele mai înţelepte iniţiative de afaceri private în anul 2022 ar fi construirea de fabrici de hîrtie în România, sursele de celuloză fiiind vaste şi bogate. Dumnezeu să le ajute celor ce se vor angaja la o astfel de încercare binecuvîntată!” - Monahul Filotheu recomandă Biblia - Ediţie Centenar.

Foto credit: ortodox.md
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe