28 Octombrie 20

O poveste minunată. Dai voință, iei putere

   Părintele Nicolae Tănase are vorba scurtă, apăsată și directă ca o ghioagă. Pare grea și neșlefuită, dar desparte ca o sabie apa curată a adevărului și a dragostei de aproapele de otrăvurile care strică izvorul. ­Dacă ai curaj să-i ceri cuvânt, nu te va menaja. Dar ascultă-l cu folos, mai ales când îți relatează întâmplări adevărate precum cea de mai jos.

   „A fost odată ca niciodată un părinte, care nu-și luase niciodată concediu…”, începe părintele să povestească. „Și când, în sfârșit, era în concediu, l-a chemat stareța unei mănăstiri ca să o ajute să convingă o fată să nu avorteze.

   Și a stat ­părintele acolo 19 zile. Și noaptea părintele stătea de vorbă cu fata asta, iar ziua ea se ducea la serviciu și părintele dormea. Și ce zidea părintele noaptea, o mătușă povă­țuită de un duh rău dărâma. În final, și părintele, și fata au plecat cu același tren. Ea a coborât în orașul unde fusese programată la avort de mătușa sa, iar părintele a mers mai departe trist.

   Atât de trist a fost, că nu a mai dat pe la mănăstire timp de nouă ani. Și, într-o noapte geroasă, părintele a poposit la mănăstire. A dormit ­acolo, a doua zi a mers la slujbă. Stareța l-a întrebat de ce nu a mai venit. «Pentru că am fost trist, pentru că nu am reușit să o conving pe fata aceea…» «Nu-i adevărat, părinte. Ia veniți în­coace!», i-a spus stareța. Și coin­cidența, ca să zic așa, a făcut ca acolo să fie mama respectivă cu o fetiță în vârstă de nouă ani. «Ce s-a întâmplat? Doar pentru asta ai coborât acolo», a ­întrebat-o părintele. Femeia i-a ­povestit.

   Se urcase pe masa de avort și o anesteziaseră local. Când a venit doctorul, ea a sărit de pe masă, ca să plece. Asistenta i-a dat câteva palme, a pus-o la loc. Ea s-a ridicat iar și a început să strige, așa că doctorul a renunțat la inter­venție. ­Femeia a plecat din clinică așa cum era, anesteziată, ținân­du-se de pereți. Și a păstrat copilul”.

   Iată una din minunile făcute de Dumnezeu care aduc bucurie în neobosita misiune făcută, cu timp și fără timp. Chiar și când nu mai e nici o nădejde, omul dă voință, iar Dumnezeu împlinește. Doamne, dă-ne voința cea bună, care este și vrerea Ta!
 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe