08 August 22

O nouă ieșire în decor a purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a postat pe pagina sa de Instagram un comentariu în care îl acuză pe patriarhul ortodox rus, Kiril, că îl susține pe Vladimir Putin:

„Datoria lucidității ne obligă să discernem inclusiv între un autentic și demn întâistătător al Bisericii lui Hristos și un opulent Patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin prin complicitatea sa cinică cu politicul asasin și prin asocierea la cele mai hidoase lucruri pe care omul antihristic, care mimează credința în Dumnezeu și patriotismul este capabil să le comită cu atrilocitate: războiul cumplit și nejustificat împotriva altora, bulversarea vieții unui popor liber, îngrozirea, torturarea în varianta feluri și uciderea în masă a unor oameni pe care Hristos ne-a poruncit blând să-i iubim ca pe noi înșine, nu să-i strivim sub cizma grea și invadatoare a morții. Chiar când diavolul ne trunchiază în față realitatea, avem mereu datoria dr a discerne și de a mărturisi adevărul".

Este interesant că niciodată opinia publică, inclusiv aceste personaje precum Vasile Bănescu, nu au reacționat atât de emotiv la cele 9 războaie create de SUA în ultimii 23 de ani (dacă îi faci pe ăștia criminali ești de porc, ești pro-rus)... acum toți se dau cu capul de pereți, înfierbântați fiind de manipularea doar dintr-o singură parte promovată la TV (restul fiind cenzurată), jurând empatie veșnică celor care în ultimii 10 ani și-au bătut joc de românii din Ucraina.
Singurii adevărați pierzători ai acestui război dintre Rusia și Ucraina sunt oamenii simpli, copii, femei, bătrâni și bărbați ... cei săraci, căci ceilalți au plătit câte 300, 500 de euro grănicerilor ucrainieni (conform declarațiilor celor care au trecut granița spre România) pentru a ieși din țară, restul, nevinovații stau pe front și luptă într-un război fratricid creat de forțe paralele cu nevoia omului de rând.

Doar oamenii raționali își pun întrebări în vremurile pe care le trăim ...

Foto credit: Basilica.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe