27 Mai 22

O noua generație de copiii crește învățând că te poți preface că ești, doar făcându-te că faci.

Cetățenii români nu sunt primiți în primării să își plătescă impozitele. Stau pe afară, in frig. Studenții români nu sunt primiți in universități fără cod QR.
Lipsa autenticității stă la baza dublei masuri a creștinului român.

Dacă:
Referendumul pentru căsătorie a dovedit că există creștini care nu știu nimic despre datul ontologic al omului, creștini pentru care este mai important un om politic și pedepsirea lui decât ocrotirea copiilor noștri, pandemia a demonstrat că zeul sănătate e mai presus decât absolut orice credință și chiar decât elementara rezonabilitate din cele mai cotidiane purtări ale noastre, acum se dovedește deplin că absolut orice este românesc  este dis-prețuit în raport de orice altceva. Nu contează dacă este vorba despre trecutul ori prezentul românesc. Nu contează dacă este vorba despre români care au murit pentru țara lor ori despre cei 100.000 de copii români care cresc fără mamele lor care, din lipsa ajutorului din jurul lor, au fost nevoite sa plece sa muncească în afară. În 30 de ani nimeni nu a vrut sa facă nimic pentru acești copii rămași acasă fără mamele lor pe care nimeni nu le-a ajutat să rămână lângă ei. Acești copii sunt deja prezentul și vor fi si viitorul nostru.
Dar nu contează, lipsa de atentie - adica dis-pețuirea - este exact aceeasi indiferent dacă este vorba despre trecutul sau prezentul românilor.
Toate acestea au la bază nu doar o lipsă de educatie, ci și o stare sufletească de o mare confuzie.
Dacă am fi autentici în credință și în dragoste, cunoașterea și înțelegerea a ceea ce ni se întâmplă ar veni de la sine aproape și nu am mai pierde rând pe rând toate examenele ce ni se pun în față.  
Însă alegem mereu să ne simțim bine crezând că, bifând ceva de moment, facem ceea ce trebuie, în timp ce de fapt nu mai suntem aproape nimic.  
Iar lângă noi, o noua generație de copiii crește învățând că te poți preface că ești, doar făcându-te că faci.

Avocat Ana Vranceanu / Foto: activenews.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe