17 Ianuarie 21

O femeie în vârstă din Canada a fost eutanasiată ca să evite angoasa singurătății unui nou lockdown.

Printre scandalurile zilei a trecut neobservată o știre care mi se pare foarte relevantă pentru nebunia și isteria colectivă a acestor timpuri. O femeie în vârstă din Canada a fost eutanasiată ca să evite angoasa singurătății unui nou lockdown.

Elderly Woman Euthanized to Avoid Anguish of Lockdown Loneliness

Observații:
1. Se spunea că dacă virusul Covid ia până și o viață, măsurile de lockdown sunt justificate. Reciproca e valabilă? Când măsurile de tip lockdown iau până și o viață (în fapt, mult mai multe, și efectele colaterale au fost deja amplu documentate și în presa mainstream), contestarea lor nu ar trebui să fie justificată?  
2. „Primum non nocere”, principiul de bază al medicinei, nu ar trebui să rămână un principiu de bază? Înaintea acestor „opțiuni” pentru eutanasie care includ deja o plajă mult mai largă de cazuri și situații (de exemplu, de tip psihologic) dincolo de cele descrise inițial de promotorii „morții la cerere”? 
3. Cazul acesta arată că este foarte ușor să se treacă peste orice „safeguards” sau limite, o dată ce deschizi cutia pandorei în privința unor probleme de bioetică precum este eutanasia – probleme care aparțin în fapt spectrului și gândirii de tip eugenic, și ale căror efecte asupra societății pot fi devastatoare. 
4. Revenind, cazul arată ce efecte au aceste lockdownuri asupra psihicului uman. Dovadă mai bună decât acest caz nu cred că există. 
5. Cine va da socoteală pentru acest caz? Și pentru toate aceste victime colaterale? 

Oare cum s-a ajuns aici, cum am ajuns cu toții aici?
 
Text: Jurnalistul Cătălin Sturza, Facebook / Foto captură: nationalreview.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe