22 Septembrie 21

Nu mai există nici PSD, nici PNL, nici AUR, nici USR PLUS... Există numai noi versus ei ...

„Nu mai există nici PSD, nici PNL, nici AUR, nici USR PLUS...
Există numai noi versus ei - aliați și dușmani, care sunt oricând interschimbabili, în funcție de cine face accident.
E interesant cum atunci când mașina politică este accidentată și nu mai funcționează regulamentar, i se îndreaptă capota și i se recondiționează vopseaua, pentru a nu se mai vedea imperfecțiunile de suprafață, dar nu se ia în considerare că ar putea fi ceva defect și la mecanismul interior – să spunem că frâna. Așa că, mai merge ce mai merge pe șosea, cu capota reparată și culoarea proaspătă, ba o mai și aplaudă lumea, până când nu mai prinde frâna și ajunge din nou în ipostaza accidentului. Și o ia de la capăt cu recondiționarea exterioară.
Înțelegeți? Degeaba înlocuim ceea ce se vede, când ceea ce nu se vede, care dictează ceea ce se vede, rămâne exact la fel.
Nu iau apărarea nimănui și nu îmi doresc să acuz pe nimeni de nimic, prezint o situație exact așa cum este. Mașina politică este disfuncțională – nu știe cum să pornească fără să huruie, nu știe cum să circule fără să încurce traficul, nu știe cum să accelereze fără să treacă pe roșu uneori, nu știe cum să vireze fără să mai intre și pe contrasens și, cel mai rău, nu știe cum să frâneze – o ține una și bună pe a ei chiar și atunci când greșește, continuând cu greșeala sa până când se accidentează. Atunci, doar atunci, are nevoie de reparații, adică să schimbe piesele exterioare pentru a nu fi atât de evident că este defectă și a evita o potențială „tragere pe dreapta”.
Mesajul din spatele acestui text? Nu spun că moțiunea de cenzură pentru demiterea domnului premier este greșită, dar nici nu voi spune că este o soluție, fiindcă practic, nu rezolvă nimic. Doar maschează problema liniștind apele și mai potolindu-ne frustrarea. La asta se rezumă totul.
Și la încă ceva: la cine e la volan. Lupta pentru putere e mare.„ - un text care aparține Dianei Paul.  / foto: monitoruldesalaj.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe