26 Septembrie 20

„Nu iubiți lumea, nici cele ce sunt în lume”

   Episcopul Siluan al Italiei atrage atenţia că „a căuta să te asemeni cu modelele acestei lumi căzute și rătăcite înseamnă, mai devreme sau mai târziu, a te lăsa biruit și stăpânit de ea”.

   Fapt pentru care, spune el, „vrednic de luat în seamă este îndemnul Apostolului (Ioan), ce zice: Nu iubiți lumea, nici cele ce sunt în lume – pofta trupului și pofta ochilor și trufia vieții. Căci și lumea trece și pofta ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne în veac (1 In. 2, 15-17). Și tot el adaugă: Nu daţi crezare oricărui duh, ci cercaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulţi proroci mincinoşi au ieşit în lume (1 In. 4, 1)”.

   Preasfinţia Sa spune că „dezorientarea şi confuzia ce-i caracterizează pe fiii acestei lumi, constituie, așadar, un teren propice pentru rătăcire și pentru pierderea țelului, chiar și atunci când e vorba de cei aleși”.

   Însă, menţionează ierarhul, „Dumnezeul nostru a pus, întru mântuire, pocăința, adică posibilitatea de a se schimba macazul pe calea vieții și de a nu se merge, în mod fatalist și automat (teleghidat), pe calea deja trasată a fericirii propuse de gândirea unică a societății multilateral dezvoltate, pe care omul a plăsmuit-o după propriu-i chip și asemănare…”

Citește întregul articol postat de Basilica.ro, articol cu titlul „Episcopul Italiei vorbeşte despre pericolul în care se află omul de azi” / foto: Doxologia.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe