19 Ianuarie 22

NU EXISTĂ PERFORMANŢĂ ÎN AFARA MORALEI

Ieri vorbeam despre caracterul infect al oilor obediente de pe tabloul de la Australian Open, injectate după “Metodologia cifozelor exacerbate la ordin”, cărora nici prin cap nu le-a dat să se solidarizeze cu Djokovic anunţându-şi retragerea din turneu dacă abuzurile autorităţilor nu se opresc imediat – astăzi oile au confirmat concluzia mea, privindu-l pe Djokovic cu mult dispreţ pe unde s-au intersectat cu el, prin sălile de antrenament.
În copilărie ni se spunea că e un lucru bun să practicăm sporturi, pentru că ne învaţă să respectăm performanţa celorlalţi şi să ne găsim motivaţia privind spre cei mai buni. Dacă sportul a ajuns ceea ce vedem acum la Australian Open, şi vorbim totuşi despre un sport care implică şi o doză de inteligenţă, în structura societăţii vă puteţi aştepta la lucruri semnificativ mai dezgustătoare şi mai disfuncţionale.
Atunci când competiţia este tratată ca fiind ceva de evitat, decăderea societăţii este garantată. Pentru că evitarea competiţiei merge pâna la eliminarea concurenţei prin orice mijloace şi are drept rezultat submediocritatea consecutivă degradării morale duse până la înlăturarea reperelor și până la vicierea evaluărilor.
Tendinţa o vedeţi încă de la grădiniţă, unde mai nou copiii sunt deformaţi psihologic prin jocurile teoretic educative, pe principiul “Aici nimeni nu pierde, aici toată lumea câştigă.”, continuând în şcoala primară cu “calificative” care să ascundă ierarhiile şi ulterior cu scăderea continuă a baremelor “pentru a nu-i traumatiza pe cei mai slabi”.
Şi exact asta rezultă, o lume pentru cei mai slabi.

Autor: Anca Radu / Foto credit: Activenews.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe