30 Noiembrie 21

Nu cred că Patriarhul ne-a trădat. Nu încă. „Ne-am vaccinat” sau „m-am vaccinat”?

Astăzi s-a întâmplat ceva ce a pus pe gânduri mulți dintre frații creștini, dar mai ales pe dușmanii Bisericii,i mereu treji în a ataca Biserica lui Hristos și preoții ei. Patriarhul BOR, Daniel a declarat pe repede-înainte, într-o „ambuscadă” mass-media, „da, da... ne-am vaccinat...gata”, acest răspuns venind după întrebările agasante ale „jurnaliștilor” despre o posibilă vaccinare anti-covid a Patriarhului.
Acum părerile sunt împărțite, adevărul este cumva la mijloc și va ieși la iveală cât de curând ... iată câteva reacții din mediul online la aflarea declarației controversate ale Patriarhului prezent la o ședință solemnă a Parlamentului pentru ziua de 1 decembrie, ziua națională a României, zi la care Iohannis a lipsit, pentru el patriotismul probabil că nu ar trebui să existe ...

„Patriarhul Daniel este una dintre cele mai inteligente persoane din viața publică din România. Treaba asta nu o poate nega nimeni indiferent cât de prost sau rău intenționat e respectivul.
Văd tot felul de reacții din partea tuturor taberelor. Unii credincioși se declară bulversați, alții dezamăgiți, alții îl aprobă, iar rătăciții patriei sunt în extaz ca atunci când erau cei mai fericiți că a ieșit Iohannis președinte iar.
Pe mine mă știți, și repet iar, îmi place să verific lucrurile înainte să scriu ceva sau să-mi fac o părere.
M-am trezit pe la postări cu diverse mesaje din partea unor "prieteni" în care mi se atrăgea atenția că e gata, s-a vaccinat și Preafericitul Daniel. Unii, isteți foc, credeau că asta ar schimba ceva.
Domnilor, Patriarhul Daniel a împlinit în iulie 70 de ani, el chiar se află în categoria persoanelor vulnerabile. Nu ar fi deloc de condamnat dacă s-ar fi vaccinat. Dar revenim la vaccinarea propriu-zisă mai târziu.
Așadar, după ce mi s-a atras atenția am căutat filmulețul să aud eu cu urechile mele ce spune. Și ce să vezi? Pe toate site-urile declarația lui e "Gata, m-am vaccinat". Însă pe filmuleț se aude altceva.
La insistențele reporterilor, Pr Daniel răspunde la întrebarea cu vaccinarea așa "Sigur, NE-AM vaccinat, gata!". Acel gata mie îmi sună gen "ho, ajunge"... Apoi unii vor spune că vorbește la plural deoarece se referă la propria persoană care e alături de Hristos.
Adevărat și posibil, însă lasă loc de interpretări. Iar eu cred că el tocmai asta a vrut, să mai scadă presiunea pe biserică din partea rătăcilor, a ateilor militanți și a tuturor care o muscă de fund și când merită și când nu.
După aceea, Patriarhul e întrebat cu ce vaccin și răspunde "Nu dăm...toate datele sunt confidențiale." apoi mai aruncă un "cu dublă doză" la întrebarea dacă s-a vaccinat cu una sau două... Cum adică cu dublă doză? Și-a făcut două în aceeași zi? Nu e ca și când puteai cere o cafea dublă că ești prea obosit. În plus, nu a spus cu ce. Tocmai că nimeni nu are voie să se folosească de o informație intimă.
Sincer, mie mi se pare că el a râs de repoterii prezenți, cu toate acestea dându-le ceea ce voiau să audă. Apoi a mai spus ceea ce BOR a comunicat încă de luni bune, că trebuie să ascultăm de medici. Care medici nu sunt numai cei ce apar la tv, evident.
Revenind la vaccinarea propriu-zisă. Conform Grupului de Comuncare Strategică, astăzi au murit 231 de oameni dintre care 27 vaccinați, adică 11,67% care sperau să facă forma ușoară și nu s-a întâmplat asta. Totuși, din totalul decedaților nu mai puțin de 152 (65,8%) sunt la categoria de +70 de ani. Deci nu ar fi de condamnat deloc dacă Patriarhul ar face acest lucru, dacă el consideră că e bine pentru el și sănătatea proprie.
Din contră, fiecare om indiferente de funcția și statutul social trebuie să facă ceea ce consideră că e mai bine pentru el. Aici e problema, că în baza unui vaccin se iau decizii care nu mai au deloc legătură cu pandemia, ci mai mult cu o incercare de control a oamenilor. Și oamenii sunt forțați în a lua o decizie, deși nu sunt convinși că e cea mai bună pentru ei.
Atunci m-aș îngrijora eu, dacă ar ieși Patriarhul și ar spune că Certificatul Verde, gardurile metalice, discriminările, minciunile autorităților sau pumnul băgat în gura "neîncrezătorilor" pe motivul nevaccinării sunt măsuri  normale și bune. Atunci da, atunci ar fi Preafericitul de condamnat.
Până atunci, Vrednic este. Și foarte inteligent.” - a scris jurnalistul Paul Gabriel Andrei pe un site social.

Jurnalistul și teologul Cornelius Florin amintește, cu prilejul declarației Patriarhului menționate mai sus, că peste 70 de personalități au semnat o scrisoare deschisă care a fost adresată Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, adăugând faptul că astăzi (24.11.2021) apare și știrea de Breaking News (declarația Patriarhului despre vaccinare) ... , concluzionând cu o întrebare: „presupun că se așteaptă și răspuns la scrisoare nu?”

Nu cred ca Patriarhul ne-a tradat. Nu încă.

Am ascultat ce a spus Patriarhul. O propozitie spusă în grabă, fiind alergat de presă, fix precum un părinte care, la întrebări insistente, spune ceva copilului său doar ca să-i închidă gura. Orice. Nu a sunat deloc a declaratie oficială. Patriarhul a spus "Da, da... ne-am vaccinat...". "Ne-am"... nu inseamnă "M-am".
Apoi, Banescu nu a confirmat ca Patriarhul s-a vaccinat, ci a confirmat ca Patriarhul a spus ca "ne-am vaccinat".
Cat despre indemnul Patriarhului sa facem ascultare de medici, are perfecta dreptate. Si eu cunosc un medic consultant la departamentul de cercetare medicala la Oxford care i-a spus clar mamei sale in varsta de 56 de ani, sa nu se vaccineze. Am voie sa ascult de adevaratii medici? Am voie să ascult de doctorul care mi-a recomandat mie personal sa nu ma vaccinez?  Normal ca da.
Daca Patriarhul s-ar fi vaccinat, ar fi spus-o direct si fara ocolisuri, într-un comunicat public. Nu ar mai fi avut sens sa evite o comunicare publica. Nu asa fac tradatorii. Ce rost ar fi avut sa nu recunoasca. Banescu a spus clar ca el s-a vaccinat.
Dacă o va face, in cele din urmă, ce treabă are asta cu mântuirea mea? Fiecare să aleagă. Fiecare va culege roadele la sfârşit...” - Kris Angel

Postarea lui Buturuga Anghel:

Vaccinarea Patriarhului

Patriarhul Daniel a fost prezent la o ședință solemnă a Parlamentului, ocazie cu care media l-a înghesuit/somat să răspundă dacă s-a vaccinat sau nu. Patriarhul a răspuns morfolit, dând impresia că da, s-ar fi vaccinat, și refuzând net să dea orice fel de detalii despre eventuala vaccinare invocând „confidențialitatea” (unele surse îl citează că ar fi confirmat că s-ar fi vaccinat cu doză dublă).
Massmedia s-a repezit imediat, făcând o știre din asta, iar pro-vaxxerii rostogolesc breaking news-ul: patriarhul s-a vaccinat!
Da, din afirmațiile sale de pe culoarul Parlamentului s-ar putea înțelege asta, de acord, DAR asta nu-l transformă pe patriarh într-un promotor al vaccinării... Cel puțin dacă îl comparăm cu alți lideri religioși, patriarhi ortodocși sau cu Papa Francisc. De ce?
Păi pentru că Agenția Basilica n-a dat nicio umbră de știre despre vaccinarea Patriarhului. Pentru că Trinitas TV a dat știre despre evenimentul de la Parlament, dar n-a suflat o vorbă despre vaccinarea Patriarhului. Și pentru că nu există niciun act de comunicare asumat oficial (comunicat, reportaj, mesaj) de către Patriarh în care acesta să publiciteze propria sa vaccinare. Dimpotrivă, recunoscând (oare?) cu o jumătate de gură, Patriarhul Daniel refuză orice detaliu concret invocând confidențialitatea.
Până una alta Patriarhul pare mai degrabă că s-a vaccinat din gură, doar ca să scape de presiunile pe subiect. Dacă avea încredere reală în vaccin ar fi făcut-o demult. Dacă voia să promoveze, se poza și promova evenimentul pe Basilica și pe Trinitas. Așa, a admis, sau a dat impresia că a admis că s-a vaccinat. Însă întrebarea la care ar trebui să răspundă clar Patriarhul nu este dacă s-a vaccinat sau nu, ci dacă acceptă certificatul verde sau obligativitatea vaccinării sau nu.”


Sursă foto: adevărul.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe