26 Mai 22

NOVAK DJOKOVIC - EROU al „LIBERTĂȚII DE ALEGERE”

Motivarea Curții Federale din Australia pentru expulzarea numărului 1 mondial în tenis din Australia este de-a dreptul hilară, Novak Djokovic ne mai putând să joace la Australian Open (competiție câștigată de acesta de nouă ori).

Judecătorii au invocat influența lui Novak Djokovic (foto) în rândul antivacciniștilor

Judecătorii James Allsop, Anthony Besanko și David O'Callaghan au decis că hotărârea ministrului Imigrării, hotărâre put politică, Alex Hawke, nu a fost ilegală.

“Un star al tenisului mondial poate influenţa oameni de toate vârstele, tineri sau bătrâni, dar poate mai ales pe tinerii şi pe cei impresionabili, îi poate determina să-l imite. Acest lucru nu este fantezist, nu are nevoie de dovezi. Este recunoaşterea comportamentului uman, dintr-o familiarizare modestă cu experienţa umană. Chiar dacă domnul Djokovic nu câştiga Australian Open, prezenţa lui în Australia, jucând tenis și încurajându-i pe cei care vor să fie ca el, reprezintă o bază raţională pentru ideea că el poate încuraja sentimentele antivaccinare”, se arată în motivarea instanței.

Judecătorii Curții Federale din Melbourne au remarcat, de asemenea, că Djokovic s-a poziționat clar împotriva vaccinării.

"Argumentul domnului Djokovic a fost că ministrul Hawke n-a prezentat nicio dovadă că prezența lui ar putea alimenta sentimente antivaccinare. Totuși, a fost perceput în mod public că domnul Djokovic nu este în favoarea vaccinării. A ales să nu se vaccineze. Respingem ideea potrivit căreia ministrului nu i-a fost îngăduit să constate sau să concluzioneze că domnul Djokovic a avut o atitudine binecunoscută cu privire la vaccinare şi că i s-a opus.

Domnul Djokovic e perceput ca un erou şi un simbol al libertăţii de alegere în ceea ce priveşte vaccinarea. Nu a fost irațional din partea ministrului (Imigrării) să fie îngrijorat în privința unor grupuri anti-vaccinare care și-au manifestat susținerea pentru domnul Djokovic. Poziția domnului Djokovic putea să încurajeze proteste și să contribuie la creșterea ratei de transmitere a virusului în rândul comunității. Prin urmare, decizia luată vizează sănătatea și interesul public”, se arată în document.

"Au fost dovezi . . . că domnul Djokovic a neglijat recent măsurile rezonabile de sănătate publică în străinătate, participând fără mască la activităţi, în timp ce era conştient că este pozitiv la COVID-19. A fost lesne să deducem că acest lucru poate încuraja o atitudine de încălcare a reglementărilor de sănătate publică", au mai motivat judecătorii.

Sursă foto: Facebook.com

Actualizare 22.01.2022 / 13:00: „Djokovici Novak a venit în Australia pentru a juca tenis, nu pentru a susține conferințe despre vaccinare sau pentru a organiza mitinguri. În plus, e ridicol să crezi că una bucată nevaccinat poate întoarce din drum o țară cu 95% din adulți dublu vaccinați (care reușesc să probeze succesul politicii brutale a guvernului, producând, fără sprijinul lui Djokovici, 45.000 de contaminări, zilnic).
Poate va veni ziua în care ne vom întreba: cine e adevăratul pericol public și medical? Un tenismen sănătos tun sau un guvern care promovează vaccinul ca fetiș mistic și își încarcerează fizic și mental populația?
Transformată în principiu legal, gluma sinistră după care un guvern poate pedepsi pe cineva pentru felul în care îi percepe convingerile e o oroare. În 2022, Australia a descoperit delictul de opinie și se întoarce, astfel, în 1945, spre a gusta deliciile statului arbitrar."
Traian Răzvan Ungureanu
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe