02 Martie 21

Noul botez? Au uitat ierarhii învățătura Bisericii milenare? Interzis „afundarea” catehumenului la botez?

   Părintele Credo Gălățan (sursă foto) trage un semnal de alarmă vizavi de agitația creată de către dușmanii Bisericii pe baza tragediei cu copilul din Suceava trecut la cele veșnice la o zi de la botez. Toți cei care urăsc Biserica cer într-un mod irațional schimbarea ritualului botezului milenar pe baza tragediei menționate. 
   Părintele atrage atenția asupra faptului că problema este extrem de gravă, iar atitudinea încălcării canoanelor și a săvârșirii Tainei botezului după cutumele și inovațiile veacului va atrage osânda Cerului.

Iată postarea integrală:

„Viitor botez al unui bebeluș într-o parohie din apropierea Clujului. Povesteau părinții că s-au înțeles cu preotul să le boteze pruncul prin turnare, că vezi Doamne, de la nefericitul eveniment nu ar risca nici familia și poate nici preotul. Eu chiar mă gândeam dacă se va mai executa botezuri în BOR prin întreita afundare în proporție de vreo 50%. Se pare că nu. Dacă monahii și mănăstirile nu mai fac botezuri după canoane, se prea poate ca preoții de parohii să nu mai folosească cristelnița sau dacă o folosesc, se va întâmpla, dar nu pentru botezul corect teologic. Și acolo unde va exista o fărâmă de râvnă și corectitudine la preoți, familia fără credință dogmatică, va forța nota pentru un botez prin turnare. Se pare că nenorocirea a avut un efect fundamental, iar clerul va cădea din frică, îngăduință și lașitate.
Problema este extrem de gravă, iar atitudinea încălcării canoanelor și a săvârșirii Tainei botezului după cutumele și inovațiile veacului va atrage osânda Cerului. Dacă preoții vor merge pe mâna mirenilor și vor lăsa din practica și cultul liturgic teologic și tipiconal, se va ajunge peremptoriu la judecata cea dreaptă a lui Dumnezeu, care va veni neîntârziat asupra noastră.
Atenție, că Tainele Bisericii nu sunt opere de artă, ci opere teologice ale mântuirii omului inspirate și așezate prin Duhul Sfânt în lume!” - a scris părintele Credo Gălățan pe un site social.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe