01 Octombrie 20

„Nimeni nu citește nimic! Stau bibliotecile prăfuite, de îți trebuie aspiratoare de cărți, nu pentru podele!”

   Stau bibliotecile prăfuite, de îți trebuie aspiratoare de cărți, nu pentru podele! Nimeni nu deschide o carte, nimeni nu răsfoiește o pagină, pentru că EPOCA CITITULUI A ADORMIT, EPOCA SCRISULUI DE MÂNĂ A ADORMIT, EPOCA MEMORĂRII A ADORMIT, epoca analizei, a scoaterii de idei, a rezumatului a dispărut!
   De ce? Pentru că omul nu mai merge pe sinteză, omul merge exact ca o găină care adună câte un bob unde găsește și se satură.
Deci, nouă ne trebuie două ore să bem cafeaua dimineața, două ore să ne trezim, două ore să ajungem la serviciu și două ore să ne pregătim să plecăm spre casă! Aceasta este adevarata pregătire ilustră a unei societăți moderne, care pretinde că le face pe toate bine!
   Fă ceva bun să rămână în urma ta să te pomenească neamurile! Așa cum a făcut Eminescu! El nu se gândea că noi o să îl lăudăm astăzi, el a compus poezie!
   Astăzi, între sex și poezia de dragoste este o mare diferență! Am uitat să mai fim boemi, nu mai poți să pui un bărbat să citească Luceafărul, pentru că este ca o fiară în călduri, este lipsit de sentiment, astăzi oamenii acționează asemeni animalelor, nu mai au nevoie de poezie!
   Degeaba ne adunăm titluri și facem doctorate, mastere, sau terminăm școli înalte, daca nu suntem oameni. Dacă atunci când mori nu își amintește nimeni cu drag de tine, pentru că moartea înghite tot!
   Moartea este singura sită care înghite prostia la locul ei! Memoria, istoria, amintirea, timpul, faptele, gloria, se scriu în timp, pentru că ele sunt ca niște porumbei care zboară de la porumbarele lor, dintr-o generație într-o generație. Iar când ai făcut ceva bun, acelea se găsesc și peste 1000 de ani!
   Fă-ți datoria la modul sacru, căci restul este treaba lui Dumnezeu! Fă-ți datoria la modul ilustru, căci restul este treaba lui Dumnezeu!
 
Sursă: Pagina Părintele Calistrat / foto credit: bzi.ro
Alte articole:
Nu există intrări pentru azi.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe