03 Octombrie 22

Nevoia adolescenților de a ieși în evidență

           La varsta adolescentei, copilul simte nevoia de a se individualiza de restul lumii. In opinia mea, in adolescenta se formeaza caracterul si tanarul este pus sa aleaga cu vrea  sa fie in viata.
           Fiecare om este unic in felul lui, iar adolescentul  simte o puternica nevoie de a fi observant, de a fi cat mai cunoscut la scola, si cat mai apreciat de prieteni. Cand adolescentii aleg sa se remarce intr-un mod pozitiv, prin performantele la concursuri,prin talent artistic,prin valorile sale morale exemplare (cinste, harnicie, devotament, modestie)  isi creeaza o imagine frumoasa si pun inceput bun pruntru un viitor stralucit. Precum se intampla in romanul “Enigma Otiliei” G. Calinescu, unde tanarul Felix Sima, care s-a remarcat inca din facultate prin ambitia si munca depusa, el devenind un bun medic.
 

           Nevoia  adolescentilor  de individualizare  poate conduce la actiuni  cu  consecinte grave, care sa le pateze imaginea in societate, de exemplu daca un adolescent  ajunge  sa  fure, sa insele oameni . Insa cel mai adesea adolescentii insi creeaza o imagine negativa in randul adultilor prin vestimentatia si tunsorile extravagante, ei alegand sa fie rockeri, repperi sau emo.

           In concluzie, adolescenta este varsta la care omul isi stabileste identitatea si este normal sa simta nevoia de a fi acceptat si apreciat in grupurile din care face parte.
 
Autor: Denisa

   
 
 
 

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe