27 Mai 22

„Neputința” Bisericii Ortodoxe Române

Biserica Ortodoxă Română a prezentat, transparent și public, așa cum o face în fiecare an, un raport cu cea mai mare parte din realizările din anul precedent. Din raportul citit în Palatul Patriarhal, am aflat ce a putut să facă Patriarhul Daniel și Biserica Ortodoxă Română în al doilea an al pandemiei, 2021.
Așa am aflat, de exemplu, că Biserica Ortodoxă Română a cheltuit, anul trecut, pe ”actele social-filantropice şi măsurile de protejare a sănătăţii oamenilor”, 44 de milioane de euro, adică peste 220 de milioane de lei.
Concret, în fiecare zi din 2021, Biserica pe care o înjură unii și îi doresc sfârșitul a cheltuit, pentru ajutorarea celor săraci, în fiecare zi, peste 600.000 de lei.
În aceeași perioadă, de la bugetul de stat, partidele parlamentare din România, care acum sunt numai 5, au primit, din banii românilor, peste 234 de milioane de lei. Din acești bani, nicio formațiune nu a catadicsit să facă vreun proiect pentru românii nevoiași. Așadar, în timp ce ”clanul Marelui Alb” a dat, în 2021, peste 220 de milioane de lei pe acte filantropice, partidele politice, în rândul cărora găsim mulți membri care își doresc, și o spun public, dispariția Bisericii Ortodoxe, au cheltuit peste 234 de milioane de lei pe orice, dar nu pe întrajutorarea românilor.
Însă, dacă bani poate da oricine celui aflat la nevoie, desigur, nu și partidele politice din Parlament, o altă ”faptă” rămasă în anonimat și ”comisă” de Biserica Ortodoxă Română este cea a donării de sânge. Lichidul vieții nu poate fi cumpărat, dar poate fi donat. Iar asta au dovedit-o din plin clericii și slujitorii Bisericii Ortodoxe Române. Din raportul prezentat în ședința Consiliului Național Bisericesc aflăm că, din campaniile de donare de sânge ale BOR, s-au strâns peste 4.300 de litri de sânge, peste 4.300 de ”litri” de viață. Când nu donează bani, credincioșii și preoții donează sânge. Mult mai valoros decât tot aurul din lume. Dacă aplicăm același calcul ca în cazul banilor, constatăm că aproape 12 litri de sânge au donat membrii BOR în fiecare zi a anului trecut...
Atât a putut Biserica în 2021, din punctul meu de vedere: să doneze peste 220 de milioane de lei și peste 4.300 de litri de sânge. Marele eșec, adică neputința Bisericii Ortodoxe Române, este acela de a nu fi putut să devină model pentru politicieni. Nu a reușit să îi convingă pe decidenții politici ai acestei țări cât de mult bine poate face donarea de sânge. Nu a reușit să îi convingă pe acești vremelnici conducători că filantropia este mai mare decât mândria pe care ei o caută și în somn. Vorba românească ”fă ce zice popa, nu ce face popa” nu se aplică în aceste două exemple de umanitate absolută. Faceți și ce face popa!”

Cristi Șelaru
Foto: Silviu Dancu


Sursă: Averea Bisericii
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Felicitări, exact atitudinea fariseului din pilda vameșului și a fariseului. Eterna comparație cu altul, în acest caz cu politicienii. Nu, dragă biserică - de fapt cel mult dragă Patriarhie, căci Biserica suntem noi toți - neputința dvs. din perioada plandemiei n-a fost că n-ați reușit să-i convingeți pe politicieni să doneze sânge. Neputința a fost și este aceea că ați sfătuit credincioșii să se vaccineze anti-covrig, că nu i-ați avertizat cu privire la efectele dezastruoase ale vaccinării, că ați permis în biserici circularele mincinoase ale ministerului sănătății în care se susținea că vaccinurile sunt sigure și eficiente, că nu ați oprit această crimă nici când s-a abătut și asupra copiilor noștri. Când copiii sunt obligați să poarte botniță la școală, când credincioșii nevaccinați n-au acces în magazinele de strictă necesitate - cu excepția celor alimentare, dar de strictă necesitate nu sunt și hainele, încălțămintea, săpunul, șamponul, pasta de dinți! Când am fost amendați că am ieșit din casă să ne cumpărăm o pâine și n-aveam declarație, când am fost bătuți în tramvaie că nu purtam mască! Și morții s-au îngropat goi în saci negri de plastic, fără autopsie iar noi nu aveam acces în cimitire! Voi unde erați? Neputința e că v-ați vândut diavolului, înalt-prea-sfințiților și exagerat-de-fericiților, făcând jocul chiar acestor politicieni pe care acum îi arătați cu degetul că nu donează sânge. Voi nu sunteți ca politicienii, voi sunteți mai răi ca politicienii! Nu, nu voi sunteți Biserica. Noi suntem Biserica. Voi puteați opri mascarada covrig, dar n-ați făcut-o. Și prin tov. Bănescu vă arogați dreptul de proprietate pe numele lui Dumnezeu. Să vedem cât vă mai rabdă.
p.s.: pe ușile bisericilor ortodoxe încă stă scris "accesul interzis fără mască".
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe