08 Martie 21

Muzeul Kitschului

《"Veșmânt de preot ortodox. Garderoba preotului include haine elegante și accesorii scumpe, uneori aurii."

   Hai că mi-am adus aminte de treabă asta de la Muzeul Kitschului. Că poporul nostru e foarte inteligent, dar de multe ori și foarte prost. Așa suntem noi făcuți, uneori bubuim de inteligență alteori, aceeași persoană poate fi cea mai proastă din încăpere.
Și la un popor cu asemenea caractere a fost ușor să-i bagi în cap că preotul se îmbracă în aur. Unii chiar cred asta. Sunt aceiași "inteligenți" care cred că toți cei 14.500 de preoți umblă în Mercedes, nu doar capii bisericii, că de aia sunt capi să fie transportați cu o mașină mai smecheră. Că dacă umblă în calească, cum a făcut IPS Teodosie, iar nu e bine, că râdem de el. Nicicum nu e bine. 
Și revin la acest muzeu care scrie asta sus pe afișaj, dar îmi pune să admir un veșmânt preoțesc dintr-un materiale ce pare ieftin. Vă spun, în poză pare mai mișto decât e în realitate.
Și îmi pare rău că nu au vizitat acest talcioc și ăștia de le țin socoteala preoților. Poate măcar 1 să aibă o tresărire și să zică "băi, dar unde e aurul ăla de care scriau aia de la Vais sau Sa fie Întuneric? Cum, haina asta e pur și simplu galbenă ca puiul de găină?"》 - a scris jurnalistul Paul Gabriel Andrei în decursul zilei de ieri.

   Azi însă, șoc și groază pentru ateii militanți de pe valea Dâmboviței ... Muzeul prostiei organizatorilor, muzeu cu numele de „al Kitschului” a fost închis, dar frustrarea, răutatea celor care au plănuit amănunțit acest atac grav contra creștinilor, contra Bisericii, a dat pe afară: „"Cu toate că organizatorii au înțeles să îndepărteze articolele ofensatoare din expoziție, atitudinea disprețuitoare la adresa celor care s-au simțit jigniți persistă: „Așa este înțeleasă libertatea de exprimare de unii”, este scris mare în locul lăsat gol ostentativ. Cu alte cuvinte, noi am vrut să fim deschiși, deștepți, ironici, dar cu „medievalii” ăștia nu se poate. În mod similar, ne putem întreba și noi „ăștia”, „unii”, cât de „open” e să îți justifici propria libertate prin încălcarea libertății celorlalți, arogându-ți pretenția că numai acest fel imatur de manifestare se poate numi „libertate”, „artă”, „adevăr”, iar restul sunt „deplorabile” sau „nedemne” de a fi luate în discuție." Vlad Parau, Facebook.

Citește și: 8200 de metri de „AUR” la 70 de lei
 
Sursă foto: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe