30 Noiembrie 20

„Mulți care critică Biserica, nu cunosc activitatea ei reală”

   „Mulți care critică Biserica, nu cunosc activitatea ei reală” - domnul Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

   „Fără o informare obiectivă și corectă, preluând propaganda penibilă și manipulările cu ,,popii hoți", ,,bani de la buget de Stat", ,,catedrala neamului", ,,spitale, nu catedrale" și alte nimicuri pe care le cred doar cei creduli, nu înseamnă că se spune adevărul despre Biserică (cea mai de încredere instituție și singura care este alături de națiunea română). Fără prejudecăți și cu respect față de adevăr, vom vedea că în Biserică se fac multe lucruri frumoase, sunt ajutați mulți oameni nevoiași și sunt promovate adevăratele valori.” - a publicat pagina Gândesc, sunt român pe un site social.

   Pagina menționată, atrage atenția cu privire la manipularea media, ateist militantă contra Bisericii, citând pe purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române, domnul Vasile Bănescu: „Purtătorul de cuvânt al Patriarhie Române, domnul Vasile Bănescu, atrage atenţia asupra modului în care este percepută de către unii Biserica şi a faptului că dezinformările larg răspândite nu sunt deloc modalităţi de cunoaştere obiectivă a faptelor care se petrec în cadrul instituţiei eclesiale. Dacă în presă şi mediul online găsim numeroase dezinformări despre ,,merţane'', ,,munţii de bani'', catedrală şi alte chestiuni, nu vedem aproape deloc informaţii despre cât de mult se implică Biserica în sectorul social (unde sunt ajutaţi anual peste 90 000 de oameni), cultural, medical sau faptul că Biserica cheltuie anual sume uriaşe pentru întreţinerea patrimoniului cultural-religios. Referitor la implicarea filantropică, Biserica cheltuie în sectorul social mai mult decât primește de la Stat (peste 20 de milioane de euro anual), Biserica Ortodoxă fiind cel mai activ și cel mai important actor social din România. 
   Dacă sunt unele persoane care nu se informează deloc asupra activităţii Bisericii şi preiau informaţii false, ne-validate de nimeni, asta nu înseamnă că acele persoane spun şi ,,adevărul'' despre Biserică. Din contră, se află într-o mare erorare şi trebuie o informare corectă şi obiectivă despre realitatea faptelor sau subiectelor dezbătute, indiferent că este vorba despre institituţia Bisericii sau despre alt subiect. Înainte de a ne da cu părerea despre cineva/ceva, bunul simţ şi logica ne îndeamnă să facem o analiză serioasă a subiectelor aflate în discuţie, să comparăm cât mai multe surse - ca să putem rămâne în sfera realităţii faptelor.”
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe