28 Mai 22

Multe facturi par cu dedicație și măresc suferința și deznădejdea...

"Preotul Dan Damaschin – cunoscut pentru ajutorul dat miilor de copii săraci din județele Moldovei – a primit o notă de plată uriașă la unul dintre centrele sociale.
Este un loc unde preotul cazează elevi buni la învățătură, pe care părinții nu-i pot întreține ca să poată merge la școală, în oraș.
Factura la gaze naturale pe luna decembrie depășește 17.000 de lei la Centrul Educațional, adică aproape 3.500 de euro. În aceeași perioadă a anului trecut, factura nu depășea 3.000 de lei, de aproximativ șase ori mai puțin, deși consumul a rămas același.
“Eu nu știu ce să fac în clipa de față, o factură de 17.000 de lei care trebuie plătită mă pune în situația de a nu mai da mâncare copiilor sau să stăm în frig pentru că gramul de aur este mai ieftin decât kilowatul de la calorifer. Imaginați-vă că pe lângă cele două centre mai sunt încă vreo 5 case pentru mame și vreo 25 de garsoniere cu mame singure, îmi imaginez ce va fi zilele acestea când sute de mame vor veni la spital să se plângă că nu au cu ce plăti curentul sau gazul”, a declarat Dan Damaschin.
În Centrul “Sfinții Cosma și Damian” sunt cazate 40 de fete, eleve și studente din comunele județului Iași, care nu ar fi avut nicio șansă la o educație mai bună fără sprijinul părintelui Damaschin. aici ele beneficiază de cazare, hrană, îmbrăcăminte și rechizite. Fetele învață la licee și universități din Iași și sunt cazate aici cu condiția să nu aibă media mai mică de 9." Sursa - ȘtireadeIași

Titlul aparține domnului Cristi Nemțeanu.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe