08 Decembrie 22

Modul în care experiența personală e cea mai bună lecție de viață

    Experienta reprezinta o serie de atitudini si trairi pe care fiinta umana le acumuleaza pe parcursul unei vieti. In opinia mea, experienta  personala  reprezinta  cel  mai bun mod de a invata  deoarece o buna lectiei de viata  te trezeste la realitate, te ajuta sa constientizezi ca viata nu e cum vrei tu si ca trebuie sa te adaptezi si sa o traiesti respectand valorile morale.
    Experienta personala este traita de om inca din copilarie , fiecare invatam din incercari si esecuri, copilul invata prin joc cel mai bine dezvoltandu-si capacitaile  intelectuale si motrice, el invata ca exista reguli pe care  trebuie sa le respecte pentru a nu fi exclus din grupul de copii, el socializeaza cu ceilalti copii in timpul  jocului si isi dezvolta limbajul.
    Omul acumuleaza o mare varietate de experiente de viata la varsta senectutii, din acest motiv tinerii pot trage invataturi si din intelepciunea batranilor, care trecuti prin viata au avut multe incercari si greutati de trecut. Cum este de exemplu, batrana din nuvela “ Moara cu noroc” scrisa de Ioan Slavici, care prin experienta ei de viata ii sfatuieste pe Ana si Ghita sa fie  multumiti cu conditia lo sociala modescta, caci linistes si fericirea  familiei sunt  mult  mai de pret  decat  banii.
    In concluzie, omul este o fiinta care a fost inzestrata cu instinctual conservarii si al protectiei, reusind astfel sa invete dintr-o experienta neplacuta sis a o evite pe viitor.
 
Autor: Denisa / Foto: andreeasavulescu.ro

   
 
 
 

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe