03 Octombrie 22

Mitropolitul Teofan, victima a unui complot. Ce se urmărește, de fapt?

    Pe un site obscur dedicat Bisericii Ortodoxe de către forţele care se reclamă ca "anti-ecumeniste", dar care se folosesc de spaimele deja bine induse de bezmetici în firile mai sensibile şi naive, a apărut un atac abject asupra Mitropolitului Moldovei, IPS Teofan. 
    De altfel, probabil că cei mai atenţi au observat propensiunea extremiştilor zelotişti în a murdări cu predilecţie imaginea unuia dintre cei mai iubiţi ierarhi ai BOR, atac sporit după întâlnirea sinodală din Creta.
Creştinii ştiu că dracul nu scutură pomii fără roade. Care este însă mobilul acestor atacuri?
 

    Prestaţia la acest Sinod a delegaţiei BOR, în special a Patriarhului Daniel şi a IPS Teofan, este considerată ca hotărâtoare pentru păstrarea Predaniei Bisericii Ortodoxe, fiind cunoscut faptul că acest Sinod avea pe agendă o relaxare a implicării personale a credincioşilor în urcuşul duhovnicesc, fapt care ar fi putut afecta ansamblul eclezial, Pliroma Bisericii. Asta o spun monahii din Sf. Munte - cu excepţii mărunte, ale unor zelotişti îndepărtaţi din Sfintele Mănăstiri -, dar şi un mare teolog grec, Mitropolitul Ierotheos Vlahos, care a fost prezent la dezbateri, şi a cărui autoritate este necontestată.
Una dintre problemele ridicate în întâlnirea de la Creta a fost cea despre post. Cel mai hotărât, cu blândeţe, dar cu tărie, a fost IPS Teofan, cel care a cerut respectarea Tradiţiei instituite de Tipicul cel Mare - care îşi are originea la Sfântul Sava -, ce a fost completat de mulţi Sfinţi din marile oaze monahale de-a lungul vremii şi adaptat necesităţii pastoratiei în lume a preoţilor şi a credincioşilor mireni.
    În lumea Ortodoxă, postul se întinde de la acrivie la pogorământ, rolul duhovnicului fiind cel esenţial în stabilirea lui personalizată, în funcţie de foarte mulţi factori (tărie sufletească, sănătate, vârstă, locul de muncă, perioadele de deplasare şamd). 
    În lumea creştină heterodoxă, s-a renunţat în cea mai mare măsură la post. Tocmai IPS Teofan a făcut apel, în Creta, la păstrarea acestuia ca exerciţiu duhovnicesc extrem de important în economia mântuirii.
    Ei bine, ipochimenii perverşi au indus în public ideea că IPS Teofan impune desfiinţarea posturilor din zilele de miercuri şi vineri, precum şi o laxitate exagerată în posturile mari de peste an, bazându-se pe o manipulare de efect, pentru că lumea nu mai este atentă la detalii, fiind amețită de torentul de informaţii - care sunt, în acest caz, diabolic denaturate. Titlul paginii pocnește cititorul direct:
"Teofan Savu desfiinţează postul, zilele de post şi Marile Posturi de peste an în ediţia online a Calendarului Creştin Ortodox 2017 de la „Doxologia”. Ba încă desfiinţează şi Praznicul însuşi al Sfintelor Paşti, precum şi toate indicaţiile liturgice ale duminicilor şi praznicelor mari, mijlocii şi mici."
Acestă manipulare grosolană se bazează pe un calendar ortodox provizoriu pentru anul viitor, găsit pe prestigiosul site Doxologia, ce aparţine Mitropoliei Moldovei: http://www.doxologia.ro/calendar-ortodox/2017-02, ce a fost pus în paralel cu un alt site (Noutăţi Ortodoxe), care are un calendar adaptat general până în anul 2037.
    Turpizii ce se ascund în spatele sitului Actadiurna se prevalează de faptul că oamenii nu sunt atenţi la un detaliu extrem de important: în partea de sus, pe fond albastru, se face o precizare foarte limpede a redacţiei Doxologia: "Calendarul, cu excepţia celui corespunzător ANULUI CURENT, este GENERAT AUTOMAT, fără alte indicaţii liturgice, tipiconale (inclusiv cele care ţin de data Paştelui) care VOR FI INTRODUSE LA LOCUL CUVENIT după publicarea în forma tipărită a conţinutului calendarului creştin-ortodox aprobat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Vă mulţumim pentru înţelegere."(subl. mele)
Deci e limpede: calendarul pe anul viitor nu este în forma sa finală până când nu va avea girul Sfântului Sinod!
 
Carturesti.ro

    Ce spun însă declasatii anonimi din spatele acestui site imund: "Rugăm observaţi la linkul de mai sus ediţia online a Calendarului Creştin Orotodx 2017, autorizată de cel numit Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei Teofan Savu: NU SUFLĂ O VORBA despre POST, ZILE DE POST, ŞI POSTURI! Praznicul Sfintelor Paşti (pe care îl ciunteşte), al Sfinţilor Apostoli, al Adormirii Maicii Domnului, al Naşterii Domnului, apar ca zile de sărbătoare obişnuită printre celelalte zile de sărbătoare marcate cu roşu!" Şi continuă apocaliptic:"Ortodocşi români, luaţi la cunoştinţă că Dl Teofan îşi vede liniştit de AGENDĂ (...) Tocmai ca să fie un zelos implinitor al poruncilor sataniştilor la al căror cherem se află!     Acestea le îndrăzneşte Mitropolitul Moldovei: DESFIINŢAREA POSTULUI ÎN BISERICA! Pe principiul: nu suflă o vorba poporului despre…, poporul va uita, şi Super-memorandumul, cu mirsavenia cretană se va implementa! Căsuţa „desfiinţarea posturilor” se va bifa! La acestea însă noi strigm: ANATEMA! ANATEMA! ANATEMA!" şamd.
    Desigur, numai minţi diabolice pot să rafineze minciuna până la asemenea grad de perfecţiune.
Care sunt scopurile acestor drenori de puroi zelotist "duhovnicesc"? - fiind deja cunoscute în context agresiunile filmate ale unor forțodocși de vreo 120 de kg./per bucată, ce-i cereau imperativ vlădicii Teofan - care a ieşit pentru ei din slujbă special ca să-i liniştească, neştiind că aceştia nu aveau nevoie decât ca să-şi ilustreze public netrebnicia - să se dezică de presupuse acte de "trădare" a ortodoxiei.
    Nimic altul decât SCINDAREA Bisericii Ortodoxe Române, una dintre puţinele Biserici Autocefale care au rezistat timpului fără ca facţiunile zelotiste să-şi fi indus duhul anarhist (cu mici excepţii lipsite de orice importanţă). Atacul împotriva unui ierarh extrem de important al BOR, are însă o bătaie ceva mai lungă: distrugerea oricărei autorități din Biserică. 
    Fără structura autorității apostolice transmisă prin ierarhie, Biserica nu ar fi rezistat peste doua milenii.
    Biserica Ortodoxă este și astăzi, cu toate atacurile zilnice din presă care încearcă decredibilizarea ei, o instituţie structurată și reprezentativă, al cărei rol în formarea spirituală și culturală, precum și a statului național unitar, nu poate fi contestat rațional. Încă exercită, cu toată opoziția ONG-urilor "societății deschise", o mare influenţă în spaţiul public cvasi-majoritar creştin al ţării.
Ceea ce nemultumeste forţele globaliste mondiale.
    IPS Teofan este unul dintre cei mai iubiți ierarhi ai noștri, în plus Moldova fiind o vatră ortodoxă de o importantă capitală în spațiul românesc - de aici și cauza concentrării manipulărilor pe persoana sa.
    Se lucrează, inclusiv prin trădători din serviciile secrete aservite, la distrugerea fibrei creştine a românilor, iar la aceasta concură, cum aminteam, organizaţiile "Soros", secte meta-creştine, mass media plină de acoperiţi ai serviciilor precum şi ambasada SUA, vectorul principal al secularizării în România, cea care pune presiune, prin DNA, asupra factorului politic, iar prin rapoartele insolente ale Departamentului de Stat, chiar şi asupra Sfântului Sinod al BOR.
    Cea mai mare reușită a lor ar fi însă o mișcare centrifugă ÎN INTERIORUL BOR. Pentru aceasta, se încearcă desființarea încrederii în autoritate.
    Avem de-a face, mutatis mutandis, cu "tinerii frumoși și liberi", care acționează ca masă de manevră în politică, transmutați pe post de berbeci la ușa Bisericii - dar pe care știm că nici "porţile iadului nu o vor birui" (Matei - 16:18). Este însă același modus operandi folosit după hecatomba de la "Colectiv".
    Fiţi însă tari în credinţă şi nu va lăsaţi manipulaţi de cei în spatele cărora stă chiar cel care aţâţă duhul răzvrătirii, al minciunii şi al trufiei - inclusiv al celei zelotiste, de-a dreapta: stăpânul întunericului.
 

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Sunt de acord cu apărarea ierahilor Sfintei Biserici. O spune foarte clar și ferm însuși sfântul Paisie Aghiritul. dar dv., cei care aveți poate vrednicia să vă adresați din când în când Preasfințitului Teofan, trebuie să-l rugați a fi mult mai transparent, cel puțin în ceea ce privește sinodul din creta. dIN CEEA CE EU AM CITIT ÎN revista Credința ORTODOXĂ DE LA bACĂU, AR REIEȘI CĂ LA SINODUL DIN Creta s-au făcut poporăminte periculose în ceea ce ține de acrivia și lumina Ortodoxiei. Sunt de acord cu tot ce este în articol, mai ales cu autoritatea Ierarhilor și despre rolul major al Bisericii în Marea Unirea a ROMÂNILOR. DOAMNE AJUTĂ! VALERIU TĂNASĂ DIN FILOARA, NEAMȚ
avatar
0
2
Domnule Valeriu Tanasa va recomand sa studiati si articolul Sfantul si Marele Sinod aparat de Sfintele Canoane
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe