02 Decembrie 20

Minunile Mântuitorului, lucrări ale iubirii smerite

Faptul că, deși se grăbea să meargă să o vindece pe fiica lui Iair, Mântuitorul Iisus Hristos se oprește pentru femeia bolnavă, „ne arată că el cunoaște suferința fiecărui om, credința fiecărui om și smerenia fiecărui om. Și, cu o smerenie desăvârșită, răspunde celor care cer ajutorul Lui”, a adăugat Patriarhul Daniel.

Sub semnul smereniei Domnului se desfășoară și învierea fiicei lui Iair.

„Vedem că la smerenia lui Iair și la smerenia femeii bolnave de scurgere de sânge răspunde și smerenia lui Iisus, Care nu face niciodată minuni pentru a fi lăudat, pentru a fi evidențiat. Ci toate minunile Lui sunt în lucrări ale iubirii Lui smerite, milostive și compătimitoare”, a subliniat Părintele Patriarh.

„El suferă împreună cu cei ce suferă și prin aceasta arată imensa, nesfârșita, infinita Lui iubire pentru cei care suferă. El apreciază credința femeii care de 12 ani suferea de hemoragie, dar și smerenia și credința lui Iair, acesta fiind un părinte bun și sensibil la suferința fiicei, cu care se identifică”, a adăugat el.

„Mântuitorul, la bunătatea lui, ca părinte bun și milostiv, sau milos, răspunde cu milostivirea Sa, înviind pe fiica lui. Prin aceasta vedem că atât femeia vindecată de hemoragie, cât și mai-marele sinagogii devin învățători ai noștri întru smerenie și credință”, a concluzionat Patriarhul României (foto) conform basilica.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe