19 Ianuarie 21

Minunea de sub ochii noștri.

   Am urmărit în seara aceasta, ca mulți alții, intervenția starețului Efrem cu cei din Alba Iulia și nu pot decât să strig cu uimire : Slavă Ție, Doamne ! că există astfel de oameni printre noi pentru a ne spune cum ai vrut Tu să fie omul ! Că ai vrut să ne mângâi în această perioadă de încercare arătându-ne adevăratele noastre posibilități DACĂ am fi ascultători Ție, dacă am căuta REAL sfințenia. 
   Grija lui Dumnezeu pentru noi, iubitoare până la măsuri de neînțeles față de distanțarea lăuntrică indiferentă cu care suntem obișnuiți să abordăm chestiunile (vitale) ale credinței, face că se descoperă ochilor noștri ceea ce până acum s-a tăinuit. Sigur, unii continuă să vadă nevăzând, să nu priceapă fiind prinși în înțelegeri mai mărunte și mai înguste decât miza celor descoperite prin sondarea inimilor. Am văzut de curând și intelectuali prizonieri ai unor problematizări deseori complicate, care nu le îngăduiau în chip autist dezmeticirea simplă cu care un copil ar sări mai curând să îmbrățișeze decât crisparea adultului frământat sa teoretizeze în chip dorit înțelegător. 
   Domnul însă e bun, dăruind cuvânt cu discernământ pentru fiecare înfățișare de viață în parte. Slavă Ție, Doamne, că îngădui neferită de ochii noștri această mărturie care arată nu numai Adevărul, dar și șarmul de taină al Ortodoxiei.
   Un singur regret am după o astfel de mărturie: că nu sunt sfânt. Evanghelia se dezvăluie viu ochilor noștri prin astfel de oameni, este de strictă actualitate pentru viețile noastre, ne invită să ne înscriem în mesajul ei vital cu propria noastră trăire. Ce timpuri, să ai contemporani cu tine oameni cu viață sfântă, care vin și cu mărturii proaspete din legătura lor cu sfinți proaspăt canonizați. Ce vrem mai mult? 

Ps: nu crezi? Vino și vezi

 
Text: Părintele Răzvan Ionescu
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe