30 Noiembrie 20

Minune: de 4 zile izvorăște mir din racla Sfântului Mucenic Dimitrie!

   Conform site-ului avereabisericii.ro, de pe 20 octombrie curge mir din abundență din Cinstitul Cap al Sfântului Mucenic Dimitrie din Tesalonic. În fotografie se observă chiar cum veșmântul părintelui care poartă racla cu capul Sfântului Dimitrie este plin de mir!

   Nu este prima dată când se întâmplă acest fenomen binecuvântat, de aceea creștinii din Salonic au adăugat numele de „Izvorâtorul de Mir” / „Mirovlitis” la denumirea tânărului mucenic.

   Dimitrie este unul dintre cei mai iubiți sfinți din Grecia, protectorul Salonicului, în fiecare an sărbătorirea sa de pe 26 octombrie fiind prilej de pelerinaj la vechea biserică ridicată pe locul martirajului său.

   Sfântul Dimitrie a fost un tânăr de excepție din generația sa, încă din tinerețe fiind recunoscut pentru abilitățile lui. În ciuda vârstei, a devenit guvernator al Salonicului și general al armatei romane din Tesalia.

   El provenea însă dintr-o familie nobilă care în ascuns devenise creștină, de mic părinții l-au învățat să se împărtășească cu Hristos și să urmeze cuvântul Lui, înțelepciunea și bunătatea.

   Pentru mărturisirea lui creștină, împăratul Galeriu l-a închis în temniţă, unde a fost ucis cu suliţele de soldați. Catacomba se păstrează astăzi sub basilica ridicată la scurt timp după moartea sa, când împăratul Constantin cel Mare a acordat libertate creștinismului pe întreg cuprinsul Imperiului Roman.

Pentru detalii privind pelerinajul la Sfântul, verificați articolul: De pe 20 octombrie curge mir din abundență din racla Sfântului Mucenic Dimitrie!
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe