17 Ianuarie 21

Minunatul cadou video de Crăciun: Florin Piersic, la povești cu Dan Negru și părintele Constantin Necula

   De sărbătoarea Nașterii Domnului, vă oferim în dar un dialog special: Florin Piersic, Dan Negru și Părintele Constantin Necula au acceptat provocarea DOXOLOGIA.ro de a se întâlni și de a discuta despre Crăciunul copilăriei, despre Dumnezeu și curajul de a-L mărturisi. - Doxologia.ro

Florin Piersic (n. 27 ianuarie 1936, Cluj-Napoca), actor român de teatru şi film.

Biografie - sursă: enciclopediaromaniei.ro

   S-a născut la Cluj în familia medicului veterinar bucovinean Ştefan Piersic. În 1941, familia Piersic s-a stabilit la Cernăuţi, în timpul României Mari, tatăl fiind numit acolo medic veterinar-şef al oraşului. A absolvit Liceul de băieţi Nr. 3 din Cluj (fostul Seminar Pedagogic), iar apoi Institutul de Arta Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti (IATC, astăzi UNATC). I-a avut colegi de generaţie pe Leopoldina Bălănuţă, Geta Angheluţa, Ioana Bulca, Ica Matache, Lucia Mara, Dumitru Furdui, Cosma Braşoveanu, Gheorghe Popovici Poenaru, Liviu Crăciun, Radu Voicescu, Anatolie Spânu şi alţii.

   A debutat la Teatrul Naţional din Bucureşti cu rolul Richard din „Discipolul...” si cu Alexei din „Tragedia optimistă”. În film, a debutat cu rolul principal din basmul Harap-Alb. A jucat dramă, comedie, tragedie, figuri istorice, haiduci.

   S-a căsătorit în anii '60 cu actriţa Teatrului Mic, Tatiana Iekel (n. 1932), cu care l-a avut pe primul lor copil, actorul Florin Piersic Jr.. După divorţul de prima soţie, s-a căsătorit cu actriţa Anna Szeles (n. 1942 la Oradea), cu care l-a avut pe cel de-al doilea fiu, pe Daniel. În 1985 Anna Széles a cerut şi a obţinut divorţul, apoi s-a mutat împreună cu fiul în Ungaria. Florin Piersic s-a recăsătorit în 1993 clujeanca Anna Török cu care avea o relaţie de şapte ani.

   În luna decembrie 2006, Florin Piersic şi-a lansat la Cluj-Napoca DVD-ul „Omul cu 100 de chipuri“, cu înregistrări şi un interviu realizat de TVR Media.

   Din 2008 este cetăţean de onoare al municipiului Oradea.

Citește și:

2000 de copii din Vaslui vor primi daruri de Crăciun din partea Episcopiei Hușilor
FII BUN DE CRĂCIUN! TRĂISTUȚE CU HAINE ȘI GHETE CĂLDUȚE PENTRU LOREDANA ȘI 3.000 DE BAIEȚI ȘI FETIȚE


Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe