27 Mai 22

Minotaurul. Este Australia un imens lagăr?

În lagărele bolşevice şi naziste, se organizau competiții sportive, din când în când. La acele competiții participau atat prizonieri, cât si gardieni, victime şi torționari, veneau şi oameni din afara lagărului. Erau până şi spectatori.
Prizonierii jucau cu frică. Cu frică, participau si unii oamenii din afara lagărului, oameni liberi. Aveau si o satisfactie onesta. Se bucurau sincer ca nu erau ca acei prizonieri. Erau precum fariseul din templu. Se intorceau cu si mai multa dragoste la familiile lor, motivati sa reuseasca in cariera si sa faca tot posibilul pentru a nu ajunge ca acei prizonieri. In cugetul lor satisfacut, le era cumva mila de acei deținuţi. Stiau foarte bine ca, pe unii dintre ei, nu-i vor mai vedea, ca ziua acelui meci era si printre ultimele lor zile de viata. Toata lumea se prefacea ca e bine, toata lumea se prefacea ca se bucura. În realitate, pentru gardieni nu era decat o beție a puterii iar pentru oamenii liberi, un apogeu al ipocriziei şi fățărniciei.
Unii gardieni incepeau sa se enerveze când echipa prizonierilor începea să piardă şi atunci schimbau echipele, schimbau regulile jocului, începeau să joace în echipa deținuților, înscriind puncte după puncte şi prizonierii aplaudau, paralizati de frica, marile reusite ale torționarilor lor. Si totul era "bine", trofeul se ridica în uralele mulțimii.
Unii oameni liberi intrau in lagăr cu scuza inspirației, cu scuza de a oferi un model, un ideal, o speranță prizonierilor si intregii lumi, model ce va produce o revolutie... din pacate, acea revolutie nu mai avea loc, toate armele erau la torționari, prizonierii se întorceau resemnati în celule şi de acolo, unii se duceau şi mai resemnați în camera de tortură...  alții se sinucideau de disperare. Altii se sfințeau prin suferință asumată. Alții deveneau iude, informatori, torționari, pentru un colț de pâine în plus.
Este Australia un imens lagăr? Da.  Se repetă povestea din lagărele amintite mai sus? Da.
Nici nu ştiu ce e mai bine: să intri la competițiile din lagăr sau să le boicotezi, să aştepți să fii expulzat din lagăr sau să boicotezi competiția fățarnică, de la bun început.
Este Jokerul, Joker? Vom vedea. Dumnezeu ne va dezvălui Adevărul. Un lucru ştiu sigur: una e să alegi să pleci, cu demnitate, din casa unde eşti batjocorit ori din cetatea unde nu eşti binevenit şi cu totul altceva este să aştepți să fii dat afară din casa cuiva. Una e să nu te duci deloc în cetatea urâciunii, alta e să-i implori pe tirani să te primească la ei acasă, pentru titluri lumeşti. Una e să câştigi o competiție într-un lagăr şi alta e câştigi un trofeu, în lumea liberă...
Cu ce vom rămâne noi, după toate acestea? Cu nimic, aşa vrea diavolul, acesta e scopul oricărui circ. Sau poate cu legenda Europei, care a fost înşelată de zeul păgân, dusă pe insula uitării şi violată... şi cu faptul că din acel viol s-a născut minotaurul, ființă hibridă monstruoasă, pe care nici un om obişnuit nu a putut să-l învingă...
Sau poate Dumnezeu va converti această lucrare a răului şi va schimba într-o clipă mersul lumii... dacă merităm... / Sursă: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe