13 Mai 21

Ministerul Sănătății desființează crucile catedralei ortodoxe din Timișoara.

   „Afișul oficial al campaniei naționale de vaccinare ne prezintă, pe lângă informațiile referitoare la următoarea campanie o reprezentare a catedralei ortodoxe din Timișoara fără cruci. 
   Gestul, ulterior explicat de către minister ca fiind o greșeală, continuă seria de atacuri asupra Bisericii Ortodoxe Române cu care am început să ne obișnuim. 
   Mă întreb retoric cum poți "uita" să pui crucile pe turlele celei mai importante catedrale din Timișoara, simbol al libertății de după 1989 și a credinței poporului român liber. 
   Este de ajuns să amintim gestul similar al celor de la Lidl asupra crucilor de pe bisericile din Santorini, care au fost scoate pentru a nu "discrimina" cumpărătorii de alte religii. 
   Totuși există o diferență între deciziile unei firme private și cele ale unei campanii naționale de vaccinare, într-o țară majoritar ortodoxă. 
   Deși "greșeala" a fost reparată, intenția rămâne una clară: un atac asupra valorilor creștine ortodoxe, asupra unui monument cultural fundamental pentru Timișoara, asupra valorilor neamului românesc. 
   Corectitudinea politică, această nouă religie seculară continuă să își facă loc în cadrul societății românești "propăvăduind" înlocuirea valorilor românești și a credinței cu noile non valori progresiste și "evoluate"
   O bună cunoaștere a istoriei, credinței și valorilor proprii culturii noastre ne va permite nu doar să facem față acestor atacuri ci mai ales să nu ne pierdem identitatea.” - text: Constantin Răzvan Popovici, Facebook.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe