24 Octombrie 20

Miliarde de galaxii cu miliarde de forţe energetice au fost create de Dumnezeu pentru om

   Galaxiile toate sunt făcute pentru pământ. Ele sunt parte din pământ, din sistemul solar, căci creaţia este o unitate şi unitară. Rolul lor e imens (a măsura timpul, a menţine lumină, energie, densitate, echilibru etc.)

   De aceea astronomii găsesc asemănări ale stelelor cu sistemul nostru solar sau al galaxiilor cu galaxia noastră. S-au găsit şi planete (numite exoplanete), dar care nu au viaţă ca Terra.

   Şi toate pentru om, mai ales pentru sufletul lui. Miliarde de galaxii cu miliarde de forţe energetice au fost create de Dumnezeu pentru o infimă făptură mai mică decît un purice în univers. Adică iubirea lui Dumnezeu este atât de mare încât se apleacă asupra unei făpturi fragile şi minuscule.

   Universul este creaţia lui Dumnezeu, căci particululele cuantice în sine nu pot ţine această armonie şi unitate cosmică. Numai o Fiinţă spirituală supremă poate ţine şi mişca în acelaşi timp toate aceste particule care fac parte din acest univers vizibil.

   Această Fiinţă Se face cunoscută omului în istorie treptat cu rânduială până la răspândirea Evangheliei în cele patru colţuri ale lumii. Scopul Revelaţiei divine este aceeaşi făptură infimă, omul, creat cu libertate de alegere şi gândire, fiind astfel chemat să răspundă la marea iubire a Creatorului.

   Acesta este Adevărul primit de la Dumnezeu, păstrat în Biserica Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească.

   De ce suntem trişti şi uneori necredincioşi cu toate acestea? Pentru că păcatul este în noi, fiind copleşiţi de el, dar chiar prin această stare Dumnezeu ne îndrumă fiind aproape de noi. Noi ne procurăm tristeţea care este iadul, nu Dumnezeu. Dacă pricina tristeţii este doar în noi, atunci o putem scoate. Cauza tristeţii este îndoiala. Îndoiala este a noastră, deci noi înşine ne îmbolnăvim, pentru că avem acest dar al libertăţii care poate fi şi un risc. Astfel ne îmbolnăvim fără a fi bolnavi. Adevărul vine de la Cel Ce mi-a dat căutarea adevărului.

   Deci scopul creaţiei este iubirea lui Dumnezeu către oameni cu tot ce-i înconjoară. Acest fapt ne dă de gândit că nimic nu e mai important ca sufletul şi trupul unui om, oricât de jos ar fi el. Această iubire de oameni este unită cu aceeaşi iubire de Dumnezeu, de aceea este scris: Cel ce zice că iubeşte pe Dumnezeu, dar pe aproapele să îl urăşte, mincinos este. Deci iubind pe ultimul om, imităm iubirea imensă a lui Dumnezeu, adică ne asemănăm Lui şi intrăm în iubirea Lui.
 
Sursă: facerealumii.ro / Autor: Pr. Prof. Părăuşeanu Cătălin-Constantin
Foto credit: pixabay.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe