27 Mai 22

Mihai Șomănescu: Experimentul final care se pregătește copiilor noștri și anihilarea „dușmanilor educației”: creta și tabla

Experimentul final care se pregătește copiilor noștri și anihilarea „dușmanilor educației”: creta și tabla
În timp ce poporul român e ocupat cu probleme arzătoare, spinoase, precum situația din Mariupol sau palma lui Will Smith, asasinii internaționali tocmai au anunțat uciderea oricăror rămășițe de normalitate din sistemul de învățământ.
Prin vocea celui care a nenorocit școala în ultimii doi ani, Ministerul Educației a anunțat un set de măsuri care vor genera o „reformă radicală” în învățământul preuniversitar. Da, cu siguranță va genera ceva radical: Cîmpeanu va pune piatra de mormânt peste școala românească, prin cel mai intens experiment făcut asupra copiilor noștri de la anii bolșevismului încoace.
Nici nu știu cu ce să încep. Cu bulversarea anului școlar? Ce rost are să elimini semestrele/trimestrele, care funcționează de peste 100 de ani? S-a schimbat calendarul cumva?
Cum poate fi mai folositor pentru copii și părinți să fragmentezi în așa hal anul școlar? Nici nu se obișnuiesc bine copiii cu școala, că hop vine vacanța! La fel și pentru părinți: ce vor face părinții care au serviciu cu copiii în aceste vacanțe dese? Unde-i vor duce?
Orașele mari, mai ales, sunt foarte eterogene. Este foarte greu pentru părinți să găsească pe cineva care să stea cu copiii când nu sunt acasă. Una este să găsești o soluție pe care s-o folosești de 2-3 ori pe an și alta este să găsești una aplicabilă la fiecare două luni!
Cui folosește asta? Cui folosește să plimbi copiii dintr-o colectivitate în alta atât de mult?
Apoi aflăm că se elimină tezele și se introduce o „evaluare standardizată digitalizată”, unde corectarea să nu se mai facă de către profesorii cu care elevul lucrează tot anul, ci să fie distribuită electronic către doi evaluatori, care nu se cunosc între ei. Poftim? Cine poate evalua mai bine munca unei persoane decât cel care i-a urmărit evoluția de-a lungul anului?
Există vreun studiu, vreo dovadă că nu sunt bune tezele? Pe baza a ce s-a luat această decizie? Nu cumva s-a luat pentru a depersonaliza și mai mult actul educațional? Cum vor corecta niște oameni care nu-i cunosc pe elevi, când poate nu vor înțelege nici scrisul unora dintre ei? Ce e nebunia asta fraților?
În loc să se elimine materii inutile care încarcă elevul, precum „dezvoltarea personală”?!, ministerul mai introduce una: săptămâna verde! Pe altarul ideologiei radicale, copiii vor fi învățați că vinovați pentru poluarea planetei sunt părinții lor care continuă să mănânce carne și să se încălzească folosind lemnele de foc. Nu giganții industriali – care în România nu există – ci noi suntem de vină!
Reaua-voință se vede din eliminarea tablelor cu cretă și înlocuirea lor cu table digitale. Păi bă nebunilor, ce e mai puțin poluant: o cretă sau un dispozitiv electronic care consumă curent și care necesită mentenanță?
Sunt atâtea școli în localități în care iarna cade curentul. Ce vor face „tablele inteligente” atunci? Ce vor face copiii când se vor strica? În loc să folosim ceea ce avem deja din belșug și este ieftin, adoptăm o soluție scumpă și complicată și consumatoare de resurse.
Ce om normal la cap poate adopta așa ceva?
Evident, toate aceste măsuri au fost luate de „experți” și aprobate de „partenerii sociali” ai MEN. Cine-s ăștia? Niște ONG-uri cu agendă radical-progresistă, cu zero reprezentativitate în societate. Ăștia sunt cei care au adus învățământul în starea aceasta, fiind opriți tocmai de oamenii cu capul pe umeri care au rămas în sistem.
În loc să elimine materiile ideologizate, să elimine ideologia din școli, să elimine media din gimnaziu la admitere – care generează mare parte din problemele legate de performanță și corupție – Ministerul elimină…tabla și creta!
Acest experiment trebuie denunțat de orice om cu capul pe umeri, care nu are alt scop decât acela de a crea o masă de idioți fără personalitate, fără identitate și fără țară.
Cine tace este complice.

Autor: Mihai Șomănescu, Facebook.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe