08 Decembrie 22

Mihai Șomănescu: „De ce aveam nevoie de Qatar”

Inițial, am fost total împotriva desfășurării Cupei Mondiale la fotbal în Qatar. M-am gândit că țara n-are nicio tradiție în fotbal, nu are suporteri, fusul orar este ciudat. Pe scurt: m-am gândit că desfășurarea unui turneu final în Qatar reprezintă doar o fiță a elitei locale, care a plătit munți de bani celor de la FIFA pentru a și-o vedea îndeplinită.
Ceea ce se întâmplă acum, cu dramoleta câtorva state occidentale, care au transformat competiția într-o bătălie ideologică , demonstrează că nimic nu e întâmplător și că Dumnezeu lucrează. Inclusiv prin șeicii din Qatar.
Să explic.
Un număr minuscul de țări occidentale, maxim opt, care reprezintă 25% dintre participante (în cel mai bun caz!) spumegă că nu pot să facă propagandă degenerării umane și agită „prințipiile”.
Dar aceleași „prințipii” au valorat FIX ZERO, atunci când reprezentanții occidentali au acceptat organizarea turneului final în Rusia lui Putin (după anexarea Crimeii!), în Africa de Sud (țară bântuită de o criminalitate înfiorătoare) sau în Argentina dictaturii militare.
De altfel, aceste țări „principiale” știau de când s-au înscris în calificările pentru ediția 2022 a Cupei Mondiale unde vor juca dacă se vor califica. De ce nu s-au retras de-atunci?
Simplu: pentru că singurul principiu după care se ghidează este profitul. Dacă nu este profit financiar, atunci profit de imagine. Această minoritate agresivă - repet, e vorba de maxim 25% dintre participantele la competiție - are pretenția să se ducă peste tot și să-și impună punctul de vedere. Iar dacă știu că nu reușesc, o fac oricum pentru a face VIRTUE SIGNALLING. Adică să arate - „vai ce principiali suntem noi!”.
În realitate, principiile invocate de această minoritate agresivă n-au valorat nici cât un cartonaș galben. Când au auzit de cea mai mică sancțiune, s-au retras „principiile”.
De fapt, acest gen de atitudine a unor state occidentale alimentează ura și resentimentele împotriva întregii Europe. Este vorba despre atitudinea pretins superioară, cu care vin sau încearcă să-și impună sistemele de valori unde NU I-A CHEMAT NIMENI s-o facă.
Trecând peste faptul că nu există nici măcar o majoritate a europenilor care să se identifice cu valorile LGBT, ce-ți dă dreptul să te duci la niște oameni acasă, unde ai fost invitat și să te apuci să-i arăți cu degetul? Altfel, aceeași apologeți îi admonestează pe românii și pe ceilalți europeni care „nu respectă regulile țării care i-a primit”.
În ciuda impresiei și subliniez IMPRESIEI create de mass-media, majoritatea absolută a oamenilor de pe această planetă, fie că vorbim de numărul de oameni în sine, fie că vorbim de statele lumii, nu achiesează la valorile fundului promovate azi de o minoritate agresivă din Occident.  De aceea mă bucur de atitudinea autorităților din Qatar, care au avut o atitudine normală: „dacă vii la mine acasă, respecți regulile mele. Dacă nu, ești liber să pleci”.
Asta este o lecție pe care o știam și noi și care este, de fapt, regula bunului simț de când lumea. Poate e cazul să ne-o amintim mai des. Și să începem să o (re)punem în practică.

Autor: Jurnalistul Mihai Șomănescu.

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe