30 Noiembrie 21

Mesaj pentru Biserica Ortodoxă a Greciei: „Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici!”

Biserica Ortodoxă a Greciei (Sfântul Sinod, Grecia) anunță că „îi îndeamnă părintește” pe credincioși să se testeze înainte de a intra în biserică, acest îndemn se duce până acolo unde credinciosul „poate scăpa” de această povară în momentul în care s-ar vaccina anti-covid. Niciodată nu am spus că acest vaccin anti-covid ar fi pecetea antihristului ... dar văd că unii din Biserica Ortodoxă universală vor să-l facă cu tot dinadinsul o „pecete”!

"Cei nevaccinați sunt rugați ca înainte de a intra în biserică să-și facă un test rapid. De asemenea, Sf. Sinod le-a reamintit slujitorilor din biserici obligația de a se testa de două ori pe săptămână, dacă nu sunt vaccinați, informează Romfea.
De remarcat este că Syriza, partidului fostului premier Alexis Tsipras, a inițiat un proiect legislativ prin care credincioșii ar fi obligați să prezinte un test negativ la intrarea în biserică." - se precizează într-un articol R3media .

Condiționarea credincioșilor de a merge la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie din pricina unui vaccin ... cu toate părțile bune și rele ale lui, mi se pare un dezastru pastoral fără precedent.

„Aceste discuții vin în contextul în care Grecia a înregistrat 5449 de noi infectări pe 1 noiembrie, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. Tot atunci s-au înregistrat 52 de morți pe seama covid.

Conform Reuters, în Grecia populația este vaccinată în procent de 60%. De-a lungul pandemiei, Biserica a îndurat restricții fără precedent, aliniindu-se, în general, doleanțelor statului.” - se mai arată de către sursa mai sus citată.

Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că închideţi împărăţia cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi...
 
Sursă foto: g4media.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe