23 Ianuarie 21

Mesaj electoral sau anticipare a faptului că de Nașterea Domnului ne vom afla la Biserică, nu în carantină?

   Ministrul Antonel Tănase, Secretarul General al Guvernului, a postat acum câteva ore un mesaj pe un site social unde își exprima „părerea” că Nașterea Domnului va putea fi sărbătorită la și în Biserică, în interiorul dau și în exteriorul ei.

   Ceea ce mă frapează pe mine e faptul că pe frigul din zilele acestea, pe frigul ce va urma... inconștienții de politicieni, toți, inclusiv experții lu pește prăjit în virusologie, susțin că e mai bine să stam 3-4 ore ÎN FRIG, afară, în zăpadă, ploaie, vând, cu distanțare cu tot...decât să stăm în interiorul Bisericii, la căldură și cu mască.

   Iată mesajul domnului ministru Antonel Tănase, din punctul meu de vedere, unul mai mult „electoral” (în curând suntem invitați la vot, acolo „nu ne infectăm”) decât „creștinesc”:

   „Am vorbit săptămâna aceasta cu reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte și cu cei ai Departamentului pentru Situații de Urgență. Identificăm împreună soluții prin care Crăciunul să poată fi sărbătorit creștinește la biserică. Reprezentanții cultelor religioase susțin şi ei că trebuie să se respecte toate măsurile de combatere a pandemiei, deoarece suntem cu toții conștienți de nevoia de a proteja sănătatea românilor. 
   Astfel, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, slujbele de Crăciun se pot desfășura atât în interiorul, cât și în afara bisericilor. Doamne ajută!”
 
Sursă foto: Antonel Tanase, Facebook
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe