03 Octombrie 22

Mesaj către Vasile Bănescu: „Naționaliștii români îl iubesc mai întâi pe Hristos. Și apoi își iubesc țara. Nu ne face filetiști degeaba.”

Dom' Bănescu, știu că trebuie să fac ascultare și să nu mă mai iau de tine. Că așa mi s-a spus. Poți să îți închipui? Cel pe care îl bălăcărești cu orice ocazie mi-a spus să nu te mai critic pe aici.
Da' nu scriu de rău, scriu de bine. Așadar, ești prea deștept dom', Bănescu! Prea destept pentru secolul ăsta. Văzător în duh esti, ce să mai, dacă ai putut să spui că naționaliștii români își iubesc țara mai mult decât pe Hristos. Dar în duh rău. Ești un fel de Baba Vanga, dacă știi mata ce e în sufletul omului și pe cine iubește mai mult.
Si acuma, lăsând orice ironie la o parte, chiar si pe cea amară, să știi că, totuși, noi am învățat să iubim neamul nostru românesc, să iubim locurile unde ne-am născut, să iubim marii scriitori, oameni de cultură, voievozi-neam de basilei bizantini -, țara într-un cuvânt, și în biserică, nu numai în familie sau la școală. Sau, mai bine zis, în biserică am învățat mai întai să iubim si slăvim pe Hristos, iar apoi să ne iubim țara.
Si am senzația că îl faci filetist și pe părintele Iustin de la Petru Vodă și pe toți cei ca el. Mare greșeală faci. Mi-e milă de tine!
Naționaliștii români îl iubesc mai întâi pe Hristos. Și apoi își iubesc țara. Nu ne face filetiști degeaba. Filetismul este o erezie, după care omul face idol din națiune și trece pe Hristos pe locul doi. Nu ne regăsim. Nu încerca să ne zugrăvești cum nu suntem. Caută ce a spus Ileana Vulpescu despre naționalism. Că poate de la ea înțelegi ca a fi naționalist nu e o rușine, indiferent ce susține mașinăria de propagandă în prezent.
Si mai simplifică-ți felul în care scrii, că îl dor ochii de câte ori trebuie să citească omul ca să înțeleagă o dată ce vrei să spui. Sper sincer să te schimbe cine te-a pus în funcția de purtător de cuvânt. Cel mult purtător de cuvânt al Asociației de rezidenți ai salonului cu cei care se cred academicieni de la Obregia poți fi. Atât.

Autor: Cristina Leordeanu. / Foto: Facebook.com

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe