26 Mai 22

Mersul la biserica dauneaza grav... pacatului!

    Cineva a spus odata asa: Mersul la biserica dauneaza grav... pacatului! Problema mersului la Biserica ca si locas de intalnire a credinciosilor, de vestire a Cuvantului lui Dumnezeu, dar si problema comunitatilor de crestini ortodocsi ce formeaza o Biserica, cred ca este atat de gresit inteleasa si de neglijata din cauza faptului ca la fel de gresit inteles si neglijat este... chiar Iisus Hristos!
    Da, argumentez cu Sfantul Sau Cuvant: "Hristos este Capul Bisericii. El, Mantuitorul trupului" (Efeseni 5:23). CAPUL gandeste, CAPUL ordona, CAPUL transmite trupului ce trebuie sa faca. Nu imi amintesc ca ficatul meu sau oricare alt organ al trupului sa nu fi facut vreodata ceea ce i-a dictat capul. La Sfanta Liturghie participa Insusi Mantuitorul Iisus Hristos cu Sfintii din ceruri. EL se aduce pe sine Jerfa in fata lui Dumnezeu Tatal, ca sa ne mai rabde pe pamant. Jertfa nesangeroasa: Prescurea (agnetul) de pe Sfantul Disc se preface in Trupul lui Iisus Hristos, iar vinul din Sfantul Potir, in Sangele Lui.
     Numai DRAGOSTEA putea sa paraseasca cerul pentru o iesle, numai SMERENIA a putut sa foloseasca un magarus ca si tron; numai NADEJDEA a putut sa schimbe o coroana de aur pentru una de spini; Numai IISUS HRISTOS putea sa renunte la tot ce merita, pentru a ne da ceva ce niciodata noi n-am fi putut castiga: VIATA VESNICA.
    Cand nu iti va mai ramane nimic decat Dumnezeu, vei descoperi ca Dumnezeu iti este de ajuns. Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze. Amin si Aliluia!

Preot Ioan

Sursa: Petru Muntean
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe