30 Martie 23

Medalia euharistică... și olimpiada postului...

Ajung unii să se comporte față de Sfânta Împărtășanie precum cu o medalie olimpică...  dupa o pregatire foarte "asidua", se consideră smeriții-mândruleți, vrednici si calificați sa poarte medalia euharistica pe bicepsul duhovniciei umflate cu pompa interpretarii zelotiste de Sfinte Canoane. Caută podium... de patru ori pe an.
Adica... daca omul traieste in curatie si pregatire si s-a impartasit Vineri sau Sambata, de ce sa nu se împărtaseasca si Duminica? Ori... ce am observat eu la zelotiști: "ma impartasesc o data pe post", de parca Sfanta Impartasanie e o medalie castigata dupa vrednicia ta, în urma participării la "olimpiada postitoare", si nu o iertare de pacate si vindecare de boala...
Zeloților,
Sfanta Impartasanie nu e o medalie, nu e nici un muschi umflat la "sala duhovniciei", nu e vreun logo de superman, nu te face vrednic de Hristos Euharistic faptul  ca ai postit tot postul Craciunului, ci MILA LUI DUMNEZEU și pocăința ta și dorinta ta de a te vindeca. 
Încetati cu abordarile zelotist-fariseice! Nimeni nu e vrednic de Sfanta Euharistie. Daca VREI CU ADEVARAT SA TE VINDECI si DACĂ DUHOVNICUL DĂ DEZLEGARE, ("Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veţi lega pe pământ, vor fi legate şi în cer, şi oricâte veţi dezlega pe pământ, vor fi dezlegate şi în cer" Sfânta Evanghelie după Matei. Cap.18:18) TE IMPARTASESTI CONTINUU CU HRISTOS, CA SA AI VIATA IN TINE ( " Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veţi mânca trupul Fiului Omului şi nu veţi bea sângele Lui, nu veţi avea viaţă în voi. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. Trupul este adevărată mâncare şi sângele Meu, adevărată băutură. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu rămâne întru Mine şi Eu întru el" - Sfânta Evanghelie după Ioan. Cap. 6). 
Nu te duci la Liturghie ca sa iesi cu muschii umflati ca te impartasesti o data pe post, ca ai fost tu VREDNIC si te-ai antrenat "in Hristos", postind si avand fața suparata, de post si sforțare, ci ca sa te vindeci de pacate si de patimi si sa te bucuri de mila Lui Dumnezeu. ("Că mai bună este mila Ta decât viaţa; buzele mele Te vor lăuda"  Psalmul 62:4).
Oare când veți înțelege că nimeni nu va putea rezista la ceea ce vine peste lume, fara Hristos Euharistic? Pentru că, omenește, nu poți rezista, soluții omenesti nu mai există, doar Dumnezeiește mai poate rezista cineva... adica HRISTOS DIN OMUL CUMINECAT VA REZISTA URÂCIUNII, nu omul!  Nebunilor! N-a rezistat Adam, în Rai, si vreti voi să rezistati diavolului, acum când lumea toată e un iad, fără Hristos si prin puteri proprii??? Oare avem noi vreun merit, fără Hristos???

Sursă: FB.com

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in Era IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe