28 Mai 22

Marele Alb și banii publici cheltuiți discreționar de BOR.

Marele Alb și banii publici cheltuiți discreționar de BOR.
Câți bani primește Biserica Ortodoxă de la stat?
BOR și Patriarhul, corupție, șantaj, imoralitate, ilegalități.


Unde se duc banii? Acestea sunt câteva dintre "informațiile" pe care media "de bună credință" le tot vehiculează în ultimii ani, alimentând ura împotriva Bisericii.
Odată cu declanșarea războiului în Ucraina și cu criza refugiaților, Biserica Ortodoxă Română a fost prima care a răspuns suferințelor celor aflați în nevoie. Ajutorul bisericii de la începerea războiului și până astăzi se ridică la peste 4 milioane de euro.
De asemenea, mult blamata infrastructură a bisericii a fost fundamentală pentru eficientizarea ajutorului. Voluntari, asistenți sociali, preoți, monahi și personal specializat au lucrat zi de zi pentru cei în nevoie. Au fost utile cantinele, spitalele și toate centrele aflate în subordinea Bisericii Ortodoxe Române.
Iată că de data aceasta media nu a mai criticat proprietățile bisericii și spațiile de cazare puse la dispoziție. Ce ne-am fi făcut oare fără toate acestea? Și mai ales cât vom ține minte aceste ajutoare firești? Până la primul articol?
Biserica nu are nevoie de laudă, ea își continuă aceiași menire de 2000 de ani, dar în fața lucrurilor evidente să învățăm să spunem binelui bine și răului rău, amintindu-ne de cuvintele proorocului Isaia 5, 20:
"Vai de cei ce zic răului bine şi binelui rău; care numesc lumina întuneric şi întunericul lumină; care socotesc amarul dulce şi dulcele amar!"

Autor: Constantin Răzvan Popovici - Foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților / Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe