27 Octombrie 20

Marcel Vela, despre deschiderea bisericilor: „Biserica și preoții au fost foarte riguroși de Paște, acum biserica trebuie să facă o analiză”

”Analiza obiectivă” a tovarășului ministru de la Partid ar trebui să se îndrepte asupra propriului mandat, asupra terorii amenzilor, pe care a instituit-o, asupra neconstituționalității măsurilor luate, complet lipsite de proporționalitate față de fenomenul real al epidemiei din România, așa cum stipulează Constituția României, care nu a fost încă abolită de troika pandemică. Iată textul constituțional:

”Art. 53 - Restrângerea exercițiului unor drepturi sau ale unor libertăți.

(1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.”

Persoanele în vârstă nu sunt înfiate de tovarășul Vela, au deplină capacitate de exercitare a drepturilor și obligațiilor lor și vor decide fiecare pentru sine când se duc sau dacă se duc și unde se duc. Sunt deplin responsabile pentru apărarea propriei vieți. Singura obligație a statutului este să informeze corect populația, ceea ce nu s-a întâmplat. Carnavalul, acum susținut cu o mită legală de 40 de milioane de euro, pandemiei înspăimântării generale și permanente a constituit și constituie încă o complicitate la dezinformare publică. Nimeni din statul român nu a cerut mandat pentru instaurarea politicii de supraveghere totală, de infantilizare continuă a populației, deci o astfel de politică nu are nicio legitimitate. Toate regimurile de dictatură se instaurează cu pretenția salvării, toate sunt salvaționiste, toate pretind că știu mai bine decât tine ce-ți trebuie.

Miniștrii sunt sub controlul Parlamentului, a făcut ceva în acest sens Parlamentul României?! Nu! Nu există niciun parlamentar român care să fi adresat interpelări, care să fi cerut documente oficiale lămuritoare despre măsurile luate de guvern sau grup parlamentar care să-l fi chemat pe Prim-ministru în plenul parlamentului, sau comisie care să chestioneze abuzurile săvârșite, care să fi cerut fantomaticelor troici medico-penitenciare publicarea sub semnătură a documentelor științifice care au fundamentat luarea măsurilor draconice de carantinare a 15-16 milioane de oameni.

Niciun parlamentar român nu a cerut și nu cere deschiderea bisericilor, abolirea interdicției asupra rugăciunii private în biserici etc. Nici măcar unul!

Parlamentul s-a autoabolit, autodistanțat față de propriul popor, față de apărarea constituțională a libertății noastre, a primit fără crâcnire vulgata pandemică a ”morții colective”, a propagandei fricii endemice. Cred că e destul!

Știrea:

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, luni seară, la Antena 1, faptul că deschiderea lăcașurilor de cult trebuie gândită foarte bine, subliniind că este nevoie în acest sens de ajutorul Bisericii Ortodoxe Române (BOR). De asemenea, ministrul a declarat că, încondiții de siguranță, poate fi luată în calcul și organizarea de nunți și botezuri, însă nu cu un număr mare de persoane.

„La biserică, în general, merg persoane de o anumită categorie de vârstă. Sunt persoane vulnerabile, trebuie gândit foarte bine, dacă nu cumva există riscul de infecție în prima fază. Biserica și preoții au fost foarte riguroși de Paște, acum biserica trebuie să facă o analiză obiectivă, fără patimă, să vedem ce putem face", a declarat Vela. De asemenea, ministrul susține că, „dacă suntem vigilenți, vom putea să ne gândim și la nunți și botezuri, dar evident fără 500 sau 1000 de persoane”.
 
Sursă: Mihai Gheorghiu, Facebook
Foto: b1.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe