04 Februarie 23

MÂNTUIȚI PRIN VOINȚĂ FIINȚIALĂ

1. Omul e persoană încă de la zămislirea lui în pântecele mamei lui.
2. Specificul persoanei este libertatea.
3. Copiii uciși de Irod s-au mântuit prin voința ființială, pe care orice om o are, chiar dacă de multe ori în lumea aceasta omul nu ajunge să o conștientizeze deplin.
4. Pentru că voința exterioară a acelor copii le-a fost încălcată. Acei copii nu au vrut nici să existe și mai ales nu au vrut să moară cum au murit. Însă Pronia lui Dumnezeu așa a rânduit. Doar când au ajuns din brațele mamelor în brațele lui Dumnezeu și-au dat seama că asta este tot ceea ce și-au dorit în mod ființial. Să fie pentru totdeauna cu Dumnezeu. 
5. Voința ființială a omului este în acord cu setea ființială a omului, ce se află în adâncul ființei lui, încă de la zămislirea lui în pântecele mamei lui. Așa am fost concepuți de Bunul Creator ca să ființăm pentru totdeauna, fiind creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. 
6. Setea ființială a omului este comuniunea între persoane, a iubi și a fi iubit pentru totdeauna, a petrece în pace și bucurie fără de sfârșit. Iar voința ființială aici își dă toată lupta. Se luptă în această lume a păcatului voința ființială cu voința păcătoasă a omului.
7. Păcatul a adus în lume scindarea, separarea, ruperea și tulburarea. Omul s-a separat de Dumnezeu, de semeni și de el însuși, iar asta i-a adus multă tulburare lăuntrică, tocmai pentru faptul că simte că asta nu e tot ceea ce își dorește în mod ființial. 
8. Când Dumnezeu vrea să-l mântuiască pe om, găsește toate metodele prin care să facă asta ... tocmai pentru ai respecta voința ființială. Pentru că El convinge, nu constrânge. 
9. Omul atât va suferi cât nu se va smeri și nu se va lăsa în voia lui Dumnezeu, Voie care corespunde întru totul cu voința lui ființială. 
10. Când vedeți oameni tulburați, nu-i judecați ... rugați-vă pentru ei, sunt într-o luptă teribilă cu ei înșiși ... se luptă voința ființială cu voința păcătoasă ... nevindecată încă prin puterea smereniei. 
11. Copiii uciși de Irod să ne fie nouă exemplu de cum lucrează Bunul Dumnezeu cu iubirea Lui de oameni și cu Purtarea Lui de Grijă, ca toți să se mântuiască și la cunoștința Adevărului să vină. Adevăr sădit în adâncul ființei noastre - setea de Iubire absolută. 
12. Până la urmă tot de la copii învățăm taine despre Împărăția lui Dumnezeu, gândiți-vă numai câți copii nevinovați au plecat din lumea aceasta fără să mai apuce să-și manifeste voința și liberul arbitru ... însă cu toții au avut voința ființială, prin care Bunul Dumnezeu i-a dus în bucuria cea fără de sfârșit spre care insetează tot omul ce vine de la neființă la ființă, după a lui Dumnezeu Voință. 
Dumnezeu este Adevărul pentru că este Iubirea absolută. De acest Adevăr absolut însetăm ființial cu toții dintre cei ce am fost aduși de la neființă la Ființă de Preabunul Creator și mai ales am fost gândiți dintotdeauna de El a fi după Chipul și Asemănarea Lui.
Bunul Dumnezeu nu poate fi depășit de nici un fel de situația. Totul se întâmplă să fie sub Purtarea Lui de Grijă. 
În Împărăția lui Dumnezeu iubirea față de El e pur și simplu din Recunoștință, această împărăție poate începe încă de acum dacă îl iubim pe Mântuitorul Iisus Hristos din Recunoștință. 
Slavă lui Dumnezeu pentru toate !!!
___________________
* un text de Protosinghelul Dimitrie Ivașco / Sursă foto: basilica.ro

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe