19 Octombrie 20

Manipulare ordinară contra Bisericii din partea site-ului monitoruldesalaj.ro

   Că mass-media e în marea majoritate plina de manipulatori și dușmani ai Bisericii știm, dar până aici să ajungem?

   Vă prezint mai jos ce au declarat cu privire la acest articol jurnalistul Paul Gabriel Andrei și părintele Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

   „O știre mișto tronează sus pe site-ul plin de adevăr. "Preot acuzat de obținere ilegală de fonduri, reținut pentru 24 de ore. Cum a reușit sa prejudicieze statul cu 1.6 milioane de lei" 
   "Huo, BOR, nu vă mai ajung banii de mercedesuri?" cam asta e reacția pe care se mizează și pe click-uri cu nemiluita.
   Sunt oferite doar inițialele barbatului, localitatea  și se tot insistă că e preot. Și deja știrea a fost preluata de toate celelalte site-uri importante în forma aceasta.
   Eu, curios ca de obicei, am zis să dau niște google-uri. Și am găsit că domnul preot nu are nume românesc, face parte dintr-o minoritate și e din biserica reformată.
   Când în mijlocul evenimentelor e un "ortodox" vezi acest cuvânt de 10 ori în articol. Când e de altă confesiune e doar "preot" că, cine știe, poate unii nu-s atenți la amănunte.
   Și ghiciți ce, nici măcar nu e preot. Că Biserica Reformată lucrează cu pastori. Ce ziceți de asta? Nici măcar manipulare prin omisiune nu mai e. În plus, ei nu sunt adepții crucii, aceea care apare ca ilustrație pe unele site-uri care au preluat.
   Ce să mai zic?” - a scris jurnalistul Paul Gabriel Andrei pe un site social.

   Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, părintele Eugen Tănăsescu a reacționat și el:

„Să prostim audiența. Avem un pastor reformat care are probleme. Punem "preot", băgăm și o cruce...și uităm să spunem că e pastor reformat. Așa..un clickbait de weekend lejer. Măcar au scăpat poza...”

Articolul original este acesta: Casa preotului reformat din Valea Pomilor, luată cu asalt de procurorii sălăjeni
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe