28 Ianuarie 22

MANIPULARE la adresa IPS Teodosie

IPS Teodosie rămâne consecvent afirmației că nici nu îndeamnă, nici nu oprește pe cineva de la vaccinare.

Recent, în mediul online, a apărut un montaj prin care se încearcă transmiterea mesajului că IPS Teodosie ar fi de acord cu vaccinarea contra COVID.

Afirmațiile Înaltpreasfințitului sunt scoase din context, iar peste acestea se suprapune un text care îndeamnă la vaccinare și care nu îi aparține Arhiepiscopului Tomisului. Prin urmare, declarațiile IPS Teodosie sunt răstălmăcite, pentru manipularea opiniei publice. Din această cauză, precizăm la ce s-a referit în realitate ierarhul Tomisului.

1. Declarațiile au fost făcute anul trecut, când opinia publică era frământată de apariția noilor vaccinuri, deci nu este nicăieri vorba despre o campanie de vaccinare;
2. La început, când spune că „vaccinul este un remediu contra bolii”, vorbește despre principiul general al vaccinării, nicidecum nu se referă la vaccinarea antiCOVID;
3. Apoi, când vorbește despre „documentare”, se referă la subiectul controversat al momentului de atunci, anume eficacitatea producției de anticorpi a noului vaccin. Din păcate, în momentul acesta discutăm despre cu totul altceva care, la acea dată, nu era în discuție și anume efectele adverse și obligativitatea vaccinării. Așadar, nu putem să justificăm o discuție de acum cu argumente dintr-o altă discuție, trecută.
În concluzie, Arhiepiscopul Tomisului rămâne consecvent poziției că nici nu recomandă, nici nu interzice cuiva vaccinarea antiCOVID ci, urmând poziției Sfântului Sinod și Patriarhiei Române, recomandă fiecăruia să urmeze sfaturile profesioniste și personalizate ale medicilor.
 

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, părintele Eugen Tănăsescu.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe