28 Octombrie 20

MAIL către Prefectul de Prahova - Situație de Urgență, trebuie să se deschidă Bisericile

Domnule Prefect,

   Vă rog frumos să îmi ascultați solicitarea de a deschide Bisericile Ortodoxe, cel putin, pentru ca toți credincioșii să se poată întâlni în comuniunea Sfântă a Sfintei Liturghi, așa cum în toate instituțiile se poate o apropriere fizică anume, stiind bine în ce fel respectându-se „distantarea socială”, așa cum în piețe oamenii de toate vârstele sunt la o distanță care nu prea are vre-o legătură cu regulile din Ordonanțele Militare privind „distanțarea socială”, așa cum muzeele se vor deschide din data de 15 mai, așa cum frizeriile se vor deschide, așa cum alte multe instituții se vor deschide, mi se pare, cel putin, de bun simt să se deschidă pentru credincioși (de toate vârstele) accesul în Sfânta Biserică, sau măcar cu aprobarea de catre stat a participării la Sfânta Liturghie a credincioșilor în afara Bisericii.
   După cum vă dați seama din publicațiile ultimelor săptămâni, după evenimentele gen „sparanghel” din aeroporturi (în plină PANDEMIE) și ultimele propuneri din partea Ministerului Sanatatii cu privire la activitatea în Biserică după data de 15 mai 2020, oamenii sunt profund revoltați și simt cu adevărat că STATUL, pur și simplu, își bate joc de ei!
   Este incredibil cum se pot deschide frizeriile, in conditiile în care frizerul stă practic „LIPIT” de client, în orice caz foarte apropiat, iar la Biserică, conform „recomandărilor de sănătate publică privind măsurile generale de relaxare” din partea Institutului Național de Sănătate Publică, din componenta Ministerului Sănătații, preotul trebuie să binecuvinteze de la 1 METRU pe credincios!? Nu stiu dacă sesizați derapajul grav de la logică pe care îl sesizez eu și alte milioane de oameni, dar e grav. Și mai grav este faptul că în același număr de recomandari menționat mai sus, aflăm că „se va evita oferirea/primirea împărtășaniei în condițile în care nu se pot asigura lingurițe și pahare de unică folosință”, pe ce bază o așa decizie? Stiința (Anchetă epidemiologică: 25 de preoţi care au intrat în contact cu ÎPS Pimen au rezultate negative la coronavirus), si aici ma refer la fix rezultatele privind testele pentru Covid-19 din spitale, au arătat că din Sfânta Împărtășanie nici un preot nu a luat virusul, asta chiar dacă aceștia s-au Împărtășit cu ÎPS Pimen (diagnosticat cu Covid-19) din același Potir. Înainte de a se închide Bisericile de către stat s-au împărtășit în mii de Biserici Ortodoxe poate milioane de oameni ... oare unde sunt aceste milioane de oameni bolnavi din Sfânta Împărtășanie cu Covid-19?
   Având în vedere că sunteți reprezentantul guvernului în județul Prahova, vă rog respectuos să respectați poporul român, istoria creștin-milenară a românilor și să modificați ce e de modificat conform legii și ordonanșelor în vigoare după data de 15 mai. Eu ca și creștin, îmi doresc ca Biserica să fie tratată CORECT conform LEGII, nu discriminatoriu!

Cu respect și recunoștință, Adrian Dragomir.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe