28 Mai 22

Maia Sandu se convertește forțat în pro-unionistă?

„Luni, 25 aprilie 2022, am vazut o prima declaratie publica cu tenta pro-unionista din partea Maiei Sandu - actualul presedinte al republicii Moldova. Daca pana acum Maia Sandu o tot dadea inainte ca singura cale pentru Republica Moldova este integrarea europeana ca stat independent, iata ce declara acesta recent:
Luni, 25 aprilie, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis în cadrul unei emisiuni televizate că sunt mulți cetățeni moldoveni care ar vota „da” la un referendum pentru unirea României cu Republica Moldova.
Totodată, acesta a accentuat că „Unirea este un lucru pe care îl pot decide cetăţenii”, susținând că există și destule persoane speriate de o astfel de perspectivă.
„Știm că există un număr mare de oameni și, probabil, în creștere care sprijină ideea Unirii. În același timp există o altă parte din societate care este speriată de ideea Unirii, ori, un asemenea proiect major se poate face doar cu susținere majoritară, suficientă în societate. O să urmărim sondajele, o să vedem cum se întâmplă lucrurile”, a declarat Maia Sandu.
Potrivit celor mai recente sondaje, numărul celor care își doresc unirea în România este cuprins undeva între 30-40%. De asemenea, conform cifrelor oficiale, circa 1,05 de milioane de cetățeni moldoveni au și cetățenia română, dintre care circa 750.000 sunt adulți, iar restul minori.
Republica Moldova numără circa 2,7 milioane de locuitori, fără regiunea transnistreană, ceea ce înseamnă că aproape 40% din cetățenii Republicii Moldova sunt și ai României, potrivit statisticilor de la Chișinău.
„Un asemenea proiect (unirea) trebuie să fie susținut de o majoritate covârșitoare a cetățenilor”, a adăugat Maia Sandu.
Maia Sandu a susținut că actuala guvernare accelerează parteneriatul strategic cu România, și de asemenea, se construiesc legături puternice în domeniul energetic, infrastructural și educațional.
Aparent, conflictul dintre Rusia si Ucraina, deschide unele cai pentru accelerarea Reunificarii celor doua state romanesti.” - a scris Andrei Dinca.

Părerea mea este că Maia Sandu (foto) NU este sinceră, unii ar spune că doar pune paie pe foc, eu spun că și-a ales prost momentul să joace un joc politic.

Sursă foto: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe