23 Octombrie 20

Madonna, Robert De Niro, Isabelle Adjani şi Yann Arthus-Bertrand și alți 200 de artişti şi cercetători se opun "revenirii la normal”

   Într-o postare pe un site social, jurnalistul Cătălin Sturza, cunoscut după publicațiile realiste și obiective, a scris despre cum încearcă vedetele „de stânga” să folosească pandemia pentru a impune agenda stângii (radicale).

Aceasta este postarea jurnalistului:

„Cum încearcă vedetele „de stânga” să folosească pandemia pentru a impune agenda stângii (radicale)

Madonna (foto), Robert De Niro (foto), Isabelle Adjani şi Yann Arthus-Bertrand se numără printre cei 200 de artişti şi cercetători din lumea întreagă care au lansat miercuri în cotidianul francez Le Monde un apel împotriva "revenirii la normal" după pandemia de coronavirus, dorindu-şi "o transformare radicală" a societăţii umane pentru a combate "consumerismul", informează AFP.

"Ni se pare de neconceput 'să revenim la normal'", au scris semnatarii acestei scrisori publice, iniţiate de actriţa franceză Juliette Binoche şi de astrofizicianul Aurelien Barrau.

"Catastrofele ecologice în curs de desfăşurare dezvăluie o 'meta-criză', întrucât consumerismul ne-a făcut să negăm viaţa însăşi: cea a plantelor, cea a animalelor şi cea a unui număr mare de oameni. Poluarea, modificările climatice şi distrugerea zonelor naturale duc omenirea spre un punct de ruptură", se afirmă în acelaşi text publicat în Le Monde.

Nu mă număr printre susținătorii consumerismului, însă nu pot să nu observ că acești semnatari încearcă, de fapt, să se folosească de pandemie pentru a accelera schimbarea societății în direcția pe care o doresc ei. Și pentru a impune asupra societății o anumită viziune a stângii – în fapt, chiar a stângii radicale.

Coronavirus: 200 de artişti şi cercetători au lansat un apel public împotriva ''revenirii la normal'' după pandemie

Și iarăși, nu mi se pare deloc onest să plângi de mila animalelor (sau a plantelor) asuprite sau ucise, în timp ce nu plângi deloc de mila copiilor asupriți sau uciși. Inclusiv prin practica avortului „la cerere”, căreia îi cad victimă, anual, peste 50 de milioane de copii (normali și viabili; conform worldmeters.info). Și care ucide, în multe țări, în special fetițe – fetele sunt ucise prin avortul la cerere în mod preferențial (și în număr mult mai mare decât băieții) în țări precum India și China (cele mai mari ale planetei), dar și în multe alte zone ale lumii.

Mai degrabă aș cita aici cuvintele lui Mihcel Houellebecq – o vedetă de stânga ceva mai onestă. Care nu crede în începutul unei lumi noi „mai bune” după pandemie. „Va fi aceeași lume, dar mai rea”, ne arată Hoeullebecq.

Michel Houellebecq nu crede în începutul unei ”noi lumi” după pandemie: Va fi aceeaşi, dar puțin mai rea / Victimele se rezumă la unitate într-o statistică

Să ne amintim că astfel de crize vor fi folosite, mereu, de cei care afirmă că „vor să facă lumea mai bună”. Reușind, de fiecare dată, să o strâmbe și să o facă de fapt mult mai rea.”
 
Foto: youtube.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe