28 Noiembrie 21

LUMINILE CARE ADUC BEZNA DE CRĂCIUN

Primăriile anunţă rând pe rând că anul acesta târgurile de Crăciun de prin oraşe vor fi dedicate exclusiv rasei superioare, care acceptă să-şi redobândească doză cu doză, pe bilet de voie, drepturile şi libertăţile pierdute pentru “două săptămâni pe canapea”. Problema cea mai profundă nu e cine ia o asemenea decizie, ci mai degrabă cine se bucură de ea. Ce fel de oameni sunt cei care îşi pot trage fie şi o bucurie superficială, cum e plimbatul prin centrul oraşului iluminat şi amenajat de Crăciun, dintr-o asemenea mizerie de factură nazistă? Ce fel de Crăciun o fi în sufletele lor? Am impresia că acolo nu e Crăciun pentru ei niciodată.
Singura categorie de cetăţeni care suferă sincer ca urmare a unei astfel de abordări din partea autorităţilor sunt copiii. Să nu-i uitaţi niciodată nici pe cei care provoacă deliberat nefericirea copiilor voştri, nici pe cei care se bucură de pe urma ei. Vorbim despre nişte copii care deja au trecut prin aproape doi ani de izolare – tot ce le mai lipsea era un Crăciun în care să fie împărţiţi pe rase de rang diferit. Acestea sunt lucruri care nu se vor mai şterge niciodată din mintea lor şi acestea sunt bazele de la care porneşte societatea viitorului pe care-l reprezintă copiii voştri.
Dincolo de becurile festive oferite de primărie sub formă de lumină rece, Crăciunul, în esenţa lui creştină, este despre bucuria întâmpinării Mântuitorului, trimis pe pământ să dea o nouă faţă lumii, una mai curată, spălând mizeria şi degradarea spirituală a omenirii – mesajul unor astfel de gesturi naziste este cea mai bună dovadă că are de ce să mai vină o dată.

Text: Anca Radu / sursă foto: romaniatv.net
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe