27 Iunie 22

LUMEA ÎN CARE A TRĂIT IISUS

În Palestina acelui timp, făcând parte din Provincia romană Siria, erau oameni de toată mâna: iudei băştinaşi, iudei din diaspora vorbind greceşte, greci veritabili, ostaşi romani, arabi şi, ca peste tot în lumea de atunci, suferinzi de toate beteşugurile pământului, de la leproşi la orbi şi paralizaţi, sărăcime multă dar şi elită, persoane importante sau care făceau eforturi spre a fi considerate importante, care-şi etalau ţinutele cât mai somptuoase prin toate marile cetăţi până la Roma.
Cea pe care o vedem era Prima Doamnă, cum se zice azi, Claudia Procula, soţia lui Ponţiu Pilat. A rămas în memoria omenirii pentru faptul că a luat apărarea unui osândit pe care pârâşii ca şi judecătorii săi îl considerau cel mai josnic şi cel mai periculos individ. Când în simulacrul de proces tensiunea atinsese cota de explozie, când soarta nenorocitului schimonosit ca o paiaţă nu mai depindea decât de decizia soţului său, ea i-a trimis în secret un bileţel prin care îl sfătuia să-l scape pe chinuit care nu e un răufăcător ci, spre deosebire de călăii săi, un „Drept”.
Când Iisus rămăsese cu desăvârşire singur, părăsit şi de ucenicii lui care se ascundeau pe unde puteau şi jurau că nu L-au văzut în viaţa lor, a fost totuşi un suflet lângă El care a încercat să-L salveze. Cel al Doamnei Claudia Procula.

Autor: Miron Scorobete, Facebook.
Taguri: Lumea, Iisus, în, trăit, care
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe