17 Ianuarie 21

Liderul USR, Dan Barna, susține căsătoria între persoane de aceleași sex și o lege care să reglementeze acest lucru.

   După ce a boicotat Referendumul pentru Familie, afirmând că reprezentanţii Coaliţiei pentru Familie sunt ,,promotori ai legionarismului si putinismului'' (indirect lovind în toţi susţinătorii demersului, care mai cred în adevăratele valori) şi că Referendumul ,,întoarce România în trecut''(!), Dan Barna recunoaşte public că ,,ar vota'' o lege care să permită căsătoriile între persoane de acelaşi sex! Deci poziţionarea sa este destul de clară pe acest subiect. 
   Liderul USR, Dan Barna, susține căsătoria între persoane de aceleași sex și o lege care să reglementeze acest lucru. Dan Barna a declarat, la emisiunea Marius Tucă Show în iunie 2019, că în acest moment societatea românească nu este însă pregătită pentru o astfel de măsură, informează Mediafax. Liderul USR este convins într-un anumit orizont de timp și românii vor fi pregătiți să accepte căsătoriile între persoane de același sex, în Europa existând deja state care au reglementat astfel de căsătorii. Cu alte cuvinte, acest lucru este o prioritate pe agenda de lucru USR-PLUS.
   „În Europa există state care au acest lucru reglementat, nu văd o problemă din acest punct de vedere. Am spus și la dezbaterea din Parlament privind modificarea Constituției pe această temă, mi se pare că societatea românească nu este la momentul acesta acolo, nu e pregătită ca societate, dar vom ajunge cu siguranță, nu știu dacă în 10, 5 sau 2 sau 20 de ani”, a declarat Dan Barna.
   Liderul USR nu se opune nici adoptării unei legi care să dea liber căsătoriilor între persoane același sex, dacă măsura ar fi o prioritate.
„În momentul în care vom ajunge și o astfel de inițiativă ar ajunge în dezbaterea publică și ar rezulta lucrul acesta ca fiind o prioritate, nu aș vedea nicio problemă”, a afirmat liderul USR.
   Întrebat de Marius Tucă dacă este de acord ca familiile formate din persoane de același sex să înfieze copii, Dan Barna a răspuns: „La momentul acesta, din nou, societatea nu e acolo”.
   În octombrie 2018, președintele USR, Dan Barna, anunța că parlamentarii formațiunii vor vota împotriva modificării Constituției pentru redefinirea noțiunii de familie, considerând că este ,,o temă falsă'', iar a doua zi după referendum viața niciunei familii nu va fi mai bună cu absolut nimic.
   În consecinţă, nici noi nu îi vom acorda votul formaţiunii sale politice.
 
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe