04 Februarie 23

Lădița cu suflete

În lădița pe care o vedeți stau câteva zeci de mii de nume. De suflete. Nu se ceartă. Stau scrise pe pomelnice. Sunt oameni cu dureri mari, mămici cu cancer care plâng cerând un an de viață să-și crească pruncii, bătrâni vechi de zile cu munți de durere în inimi, bolnavi, suferinzi, muribunzi. Fiecare e un univers. De gânduri, de idealuri, de planuri, de dorințe, de amintiri, de sentimente. Fiecare vrea viață pentru el și pentru familia lui.
Și eu vin și scutur lădița asta. Citesc în rugăciune numele. Mai lăcrimez de vreo grozăvie. Unele sunt vechi de ani de zile. Nu mă-ndur să le-arunc. Alții sunt morți dar eu îi pomenesc la vii, că e atât de viu sufletul lor în mâinile lui Dumnezeu.  Ca un copac din care cad frunzele toamna, așa scutur lădița aia. Și Dumnezeu, iubitul și scumpul nostru Dumnezeu, nu ia în seamă prostia și nimicnicia noastră. Și se îndură mereu, la nesfârșit. Și mai șterge un univers de păcate. Și mai suflă viață peste sufletele amărâte. Și mai vindecă niscaiva boli incurabile. Și niște prunci mai râd gângurind la sânul maicilor lor scoase din moarte de Iubitorul de oameni.  
Cam așa e viața unui popă. Prin moarte spre viață. Cu lădița de suflete în spate.

Părintele Ioan Istrati.
Taguri: cu, Lădița, Suflete

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe