16 Iunie 21

„La vremuri grele, dureroase, avem o singură chemare: Trebuie să avem curajul să iubim! Să iubim fără nici o rezervă.”

„Nu de făcut pe deștepții au nevoie oamenii, semenii noștri, ci de dragostea noastră, de mărturia noastră că ne pasă. În smerenie și bun simț, cu destinderea de Duh Sfânt ce ți-o pune în inimă bunul simț.
Mi-e rușine cu răutatea unui creștinism mediocru, de turmă analfabetă în Duh. Opriți-vă! Încercați să vedeți că Dumnezeu Însuși plânge de dorul nostru. Copiii morți în Laos, dramele din spitale, răutatea dintre noi, ifosele de puri ale celor care n-au atins puterea dar se cred incoruptibili, jena de a privi cum numără puținii bani ce-i mai au bătrânii la tejgheaua cu pâine ori la ghișeul farmaciei, rușinea de nu găsi soluții la sărăcia oamenilor ori de a nu ști cum să ne cerem iertare că nu suntem lângă oameni, în momentele de criză, sunt motive de reflexie mai amplă decât păcatele altor popoare ori insistența violentă a grupusculelor ideologizante în efortul lor de a prosti liniștea lumii.
Nu ne-au adus aminte că trebuie, obligatoriu, să stăm unul lângă altul pentru că lipsesc cei care să ne fie liantul social al unității? E nevoie de creștini în construcția unei democrații reale? Fără îndoială că da. Dar de creștini atenți la suferință și compătimitori la tragedii. Făcători de bine și atenți la rugăciune. Colportorii de apocalipse stupide și muribunzii cu aere de înviați nu încap în lucrarea de Duh a unei Biserici. Nici când cenușa tragediilor se va răci, iar unii o vor ascunde sub preș- cine are ochi de citit înțelege- gura creștinilor nu poate emite judecată fraților ci încurajarea exigențelor care nu repetă cataclismele. Nu-l puneți pe Dumnezeu în situații jenante doar pentru că nu-i înțelegeți gândul și durerea.
La vremuri grele, dureroase, avem o singură chemare: Trebuie să avem curajul să iubim! Să iubim fără nici o rezervă.” - Părintele Constantin Necula via pagina „Sus Inima”.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe