22 Septembrie 21

La UNTOLD sunt mii de oameni înghesuiți fără mască, în prima zi de școală copiii sunt obligați să vină mascați.

Joi, 9 septembrie, 56.000 de oameni au trecut pe la festivalul UNTOLD de la Cluj-Napoca, iar în imaginile publicate pe pagina oficială a evenimentului se văd cum spectatorii stau înghesuiți și nu poartă mască.

Din imagini nu se distinge vreo persoană care poartă mască, deși regulile cer acest accesoriu. Managerul festivalului, Edi Chereji, spune că la intrare persoanele aveau măști, dar apoi nu mai e răspunderea organizatorilor. „Oricum, 80% dintre spectatori sunt vaccinați sau trecuți prin boală”, a declarat el.

Ni s-a promis că toate măsurile vor fi respectate, inclusiv purtatul măștii, și asta am cerut și noi. Organizatorii spun că va fi cel mai sigur eveniment din România”, declara, miercuri, prefectul Tasnadi Szilard, citat de Monitorul de Cluj. Și organizatorii au comunicat că masca este obligatorie la festival.

Întrebat dacă un participant poate fi dat afară de la festival în cazul în care nu poartă mască de protecție, Chereji a răspuns: „Nu există o astfel de prevedere. Noi nu suntem organ de control sau restricționare, autoritățile sunt în măsură să aplice legea”. Pe de altă parte, organizatorii insistă că măsurile implementate în acest an sunt „cele mai ample măsuri aplicate până acum la evenimente în Europa”. „În acest sens, accesul la festival se face exclusiv în baza certificatului digital UE COVID-19, care face dovada vaccinării complete, a trecerii prin boală sau a unui test PCR sau a testării rapide în centrele medicale acreditate UNTOLD. Acest test are o valabilitate de doar 48 de ore. În plus, ca o măsură în plus de siguranță, și minorii de peste 7 ani se supun aceluiași triaj epidemiologic. Joi, din cele peste 6.600 de persoane testate la cele 28 de centre medicale din întreaga țară, 14 persoane au fost depistate pozitiv cu virusul COVID-19”, au transmis organizatorii.

În același timp, autoritățile aplică măsuri draconice asupra copiilor care încep școala, luni 13 septembrie. Conform ordinului comun al Ministerelor Educației și Sănătății, sunt permise festivitățile de deschidere a anului școlar/universitar, organizate doar în exterior, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție și fără ca durata acestora să depășească 1,5 ore.

Citește articolul integral pe: r3media.ro / foto: Pagina Untold
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe